fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că UMB va începe construcția lotului lipsă de pe autostrada Lugoj-Deva în 1 martie

UMB va începe la 1 martie lucrările pentru lotul lipsă din Autostrada A 1 Lugoj-Deva, a anunțat la finalul săptămânii trecute, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Secțiunea lipsă de pe A 1 Lugoj-Deva are o lungime de aproape 10 kilometri din care 2 kilometri reprezintă tunelurile.

,,La 1 martie urmează să înceapă lucrările la tunelurile de pe secțiunea E a autostrăzii Lugoj-Deva. ” a transmis Sorin Grindeanu.

Datele oficiale arată că, potrivit economedia.ro, termenul de execuție este de 34 de luni, prin urmare dacă se emite Autorizația de Construire și se dă ordinul pentru începerea lucrărilor în martie 2024 termenul de finalizare ar fi decembrie 2026.

Ministerul Mediului a dat avizul pentru defrișarea a 18 hectare de pădure pe traseul lotului 2 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva la sfârșitul lunii decembrie 2023. Până acum, constructorul a făcut doar lucrări pregătitoare și, parțial defrișări.

Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, între localitățile Margina și Holdea, include două tuneluri pentru urși. Bucata lipsă de autostradă va avea 9,13 km, din care 2,13 km de tunel. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 metri. Antreprenorul va trebui să realizeze în cadrul contractului și opt lucrări de artă, printre care un viaduct în lungime de 1.076 metri, de o complexitate tehnică ridicată.

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului Margina (Timiș) -Holdea (Hunedoara) a fost semnat în octombrie 2022 cu Asocierea UMB (România) -EuroAsfalt (Bosnia Herțegovina)/ în asociere pentru experința pe tuneluri, UMB neavând tunel în portofoliu. Ordinul pentru începerea proiectării s-a dat pe 5 decembrie 2022, iar în noiembrie 2023 UMB avea termen pentru predarea proiectului tehnic pe baza căruia să se dea Autorizația de Construire. Termenul de execuție este de 34 luni.

Sursa: economedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *