fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

LECȚIE de administrație, predată de Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, cel mai bun administrator al banilor publici din ultimii ani

Președintele Consiliului Județean Bihor este, de departe, cel mai bun administrator al banilor publici din ultimii ani. Predă lecție după lecție, iar, din păcate, sunt puțini edili și președinți de Consilii Județene care să-i urmeze exemplul. Ilie Bolojan a reformat în ultimii doi ani Consiliul Județean Bihor, a înjumătățit angajații, a redus cheltuielile de funcționare ale instituției la maximum, iar din economiile făcute a realizat investiții. 6 milioane de euro a economisit CJ Bihor anul trecut doar din cheltuielile de funcționare ale instituției.

Dacă acum patru ani, cheltuielile de funcționare ale CJ Bihor reprezentau 74% din buget, iar investițiile 26%, anul acesta balanța este inversă: 72% din bani merg la investiții, iar 28 la sută înspre funcționarea CJ Bihor.

blank

„BUGETUL JUDEȚULUI BIHOR, ORIENTAT SPRE INVESTIȚII
În ședința de Consiliu de azi (n.r. ieri) a fost adoptat bugetul județului.
De la începutul acestui mandat am avut două priorități:

1. Reducerea cheltuielilor de funcționare.

Funcționăm de 2 ani cu jumătate din angajați, nu mai plătim chirii pentru că am eliberat spațiile, ne-am scăpat de 15 mașini și avem mai puțin de jumătate din consumul de combustibil, nu mai risipim banii, având mai puține instituții, etc.
Doar în 2021 economiile realizate au depășit 6 milioane de euro. Acești bani au fost mutați în investiții. În fiecare an se vor vedea lucrări realizate în plus din aceste bugete suplimentare, în tot județul.

2. Atragerea de investiții din fonduri europene, de la guvern și private.

Centurile Aleșd, Beiuș și cele metropolitane, drumul expres Arad-Oradea, centrul cultural, inelul metropolitan, modernizarea aeroportului, parcurile industriale din județ, terminalul cargo și altele, proiecte aflate în diferite faze, vor schimba fața județului Bihor în anii următori.
Începând din acest an, banii alocați pentru investiții (culoarea galbenă), peste 180 milioane de euro, vor depăși fondurile alocate pentru funcționare (culoarea roșie).
Mai e loc de mai bine și mai avem proiecte restante. Se dovedește însă că se poate face mai mult cu mai puțini oameni și resurse.
Orientarea spre investiții a Consiliului Județean Bihor își va arăta roadele în anii următori.
Mulțumesc colegilor din Consiliul Județean și partenerilor noștri pentru ce s-a realizat până acum.
Fiecare bihorean care lucrează în județul nostru contribuie, prin taxele pe care le achită, la aceste proiecte. Le mulțumesc tuturor!”, a spus Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Sursa foto: aktual24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *