fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Meteorologii anunță vijelii puternice, începând de joi după-masă. Cod portocaliu, în întreg județul Hunedoara, cu vânt la rafală, cu viteză de peste 100 de km/h

Vijelii puternice sunt anunțate de meteorologi, începând de joi după-masă. Potrivit avertizării cod portocaliu, începând cu ora 15, până vineri, la ora 8, vor fi intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni medii, descărcări electrice și ploi torențiale. Instabilitatea atmosferică va fi extrem de accentuată.

„În intervalul menționat în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea nordică a Moldovei și local în Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp)”, se arată în avertizarea meteorologilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *