fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Menajeră din Deva, condamnată la închisoare după ce a furat 53.000 de euro dintr-un seif

O femeie din Deva, care lucra în casa unei familii din localitate, a furat în doar câteva luni suma de 53.000 de euro, care se afla într-un seif. În urmă cu câteva zile, magistrații Judecătoriei Deva au condamnat-o pe deveancă la doi ani de închisoare cu executare, iar pe soțul său, care știa de faptele sale, la închisoare cu suspendare.

Femeia lucra în casa celor pe care i-a păgubit din anul 2017, făcându-le menajul. Timp de trei ani, proprietarii casei nu au avut nicio problemă cu menajera, dar în luna aprilie 2020 femeia a început să facă „curățenie” și în seiful din casă.

„Potrivit susținerilor persoanei vătămate, (…) aceasta a efectuat un inventar al sumelor aflate în seif în jurul lunii aprilie 2020 rezultând următoarele sume, aflate în pungi distincte (în privința cărora persoana vătămată și-a notat sumele conținute): 100.000 lei, 60.000 lei și 18.000 euro. Separat de aceste pungi, în interiorul seifului au mai fost depuse sumele de 20.000 lei și aproximativ 2000 euro, cât și mai multe bijuterii de aur.
Având acces la imobilul unde locuia persoana vătămată, inculpata, în cursul lunii aprilie 2020, a urcat în dormitorul persoanei vătămate unde a identificat în dulap seiful. Cu această ocazie, inculpata a deschis seiful și a luat o parte din respectivii bani, după care a împins ușa seifului și aceasta s-a închis automat. Inculpata a susținut că a sustras sumele de 3000 euro și 1000 lei.
Ulterior, continuându-și activitatea de menaj la locuința persoanei vătămate, în cursul lunii octombrie al anului 2020, inculpata a urcat iarăși în dormitorul persoanei vătămate, unde a deschis seiful și a sustras (inculpata folosind în declarație termenul “am rupt din ei”) conform susținerilor sale suma de 15.000 lei și 400 euro.
În cursul aceleiași luni, întrucât inculpata a avut anumite probleme de natură familială, a sustras iarăși din același seif, conform susținerilor acesteia, suma de 6000 lei și o serie de bijuterii, acestea din urmă amanetându-le ulterior”, se arată în motivarea magistraților Judecătoriei Deva.

Înainte de Crăciunul din anul 2020, proprietarii casei au observat lipsa banilor.

„La data de 20.12.2020, în jurul orelor 10:00, persoana vătămată a deschis mini-seiful, cu intenția de a ridica o sumă de bani pentru satisfacerea unor nevoi personale, împrejurare în care a constatat că în prima dintre pungi se mai afla doar suma de 1.100 lei, în cea de-a doua pungă se mai afla suma de 200 euro iar în cea de-a treia pungă se mai afla suma de 1.000 lei, iar din sumele de bani depuse alătura pungilor se mai afla doar suma de 1.400 lei, nemaifiind bancnotele în euro.
Pe acest fond, după constatarea lipsei acestora sume în prezenta soțului și fiului persoanei vătămate, aceasta a sesizat de îndată organele de cercetare penală, care au inițiat cercetările în cauză”, se mai arată în motivarea instanței.

În primă fază, păgubiții au încercat să pună semne pe seif și în interiorul acestuia, pentru a vedea dacă menajera, pe care o bănuiau de furt, a luat banii. În prima zi după punerea „capcanei”, aceasta a deschis ușa seifului, însă nu a luat niciun ban. După o săptămână însă, din seif aveau să lipsească 100 de euro și 400 de lei. Atunci, oamenii au decis să monteze o cameră video în interiorul dulapului în care se afla seiful, pentru a avea probe clare.

„La data de 11.01.2021, persoana vătămată a montat o cameră de înregistrat audio-video în dulapul în care se afla mini-seiful. După plecarea la serviciu a persoanei vătămate şi a soţului său, inculpata, rămânând singură, a deschis dulapul cu intenția de a deschide seiful (astfel cum rezultă din imaginile audio-video suprinse – f. 249 d.u.p.), dar a observat camera video și a realizat că fusese descoperită”, se mai arată în motivarea magistraților Judecătoriei Deva.

La finalul lunii mai, menajera a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu executare, iar soțul său, care știa totul despre activitatea sa infracțională, la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru la furt calificat.

Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *