fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Mass Global Energy Rom, proprietarul Termocentralei Mintia, a semnat un contract de furnizare a tehnologiei turbinei cu gaz cu gigantul Siemens

Siemens Energy, companie desprinsă din gigantul Siemens, şi proprietarul Termocentralei Mintia – Mass Global Energy Rom – au semnat un contract de furnizare a tehnologiei turbinei cu gaz de clasă HL, pentru centrala electrică cu ciclu combinat de la Mintia, care va avea o capacitate electrică de 1.700 MW şi va înlocui o centrală pe cărbune scoasă din funcţiune, anunță zf.ro.

„Cu o eficienţă maximă de generare a energiei de peste 64%, centrala va fi cea mai eficientă centrală electrică pe gaz din România şi una dintre cele mai eficiente centrale pe gaz din Europa”, spun oficialii companiei, citați de zf.ro.

Potrivit acestora, noua centrală va fi alimentată cu gaze naturale de producţie internă.

„Cea mai recentă tehnologie a noastră de turbine cu gaz de clasă HL în configuraţie de ciclu combinat va înlocui capacitatea vechii centrale electrice pe cărbune de la Mintia şi va reduce emisiile de CO2 cu peste 50% atunci când va fi finalizată”, spune Karim Amin, membru al Consiliului de Administraţie al Siemens Energy, citat de zf.ro.

Luni, prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei Mass Global Energy Rom.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții companiei au prezentat planul de investiții în valoare de peste un miliard de euro, care, conform acestora, va transforma termocentrala în cea mai mare și eficientă capacitate de producție a energiei electrice pe gaz din Uniunea Europeană.

„Noua centrală nu este doar o investiţie strategică în sectorul energetic românesc. Ea va marca începutul decarbonizării fostei producţii de energie pe bază de cărbune din regiune, cu o funcţionare în ciclu simplu planificată pentru prima jumătate a lunii mai 2025 şi finalizarea ciclului combinat în primul trimestru al anului 2026”, adaugă Ahmad Ismail Saleh, proprietarul Mass Global Energy Rom, citat de zf.ro.

Citește și: Termocentrala Mintia va fi pregătită pentru trecerea către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen. Planul de investiții în valoare de peste un miliard de euro, prezentat premierului Nicolae Ciucă de reprezentanții Mass Global Energy Rom

3 thoughts on “Mass Global Energy Rom, proprietarul Termocentralei Mintia, a semnat un contract de furnizare a tehnologiei turbinei cu gaz cu gigantul Siemens

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *