fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Lucrările la școala primară a Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva au fost recepționate. După sărbătorile pascale, elevii vor putea intra în noile săli de cursuri

Lucrările de modernizare a clădirii în care va funcționa școala primară a Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” au fost finalizate. Astăzi, a fost făcută recepția de către Primăria Deva, iar imediat după vacanța de Paște micii elevi vor putea intra în noile săli de cursuri. Fiecare clasă a fost dotată cu mobilier nou, cu table inteligente, teblete și videoproiectoare, pentru ca micuții să beneficieze de un act educațional de calitate. Dacă până acum, în incinta școlii existau numai două grupuri sanitare, acum copiii au la dispoziție nouă astfel de spații, acum suficiente pentru numărul elevilor.

Demisolul clădirii, care era imposibil de folosit în trecut, a fost complet modernizat, iar acum spațiul este în totalitate utilizat.

De asemenea, sala de sport de care vor beneficia micii elevi a fost total reabilitată.

În plus, scoala este dotată acum cu lifturi mobile, care pot fi utilizate de la demisol până la parter și etajul 1, pentru persoanele cu dizabilități.

„Suntem bucuroși de finalizarea acestor lucrări. Am așteptat cu nerăbdare finalizarea, pentru că ne dorim să revenim la normalitate. Elevii vor beneficia de acest spațiu modernizat în totalitate. Sperăm că va crește calitatea actului educațional, dar și calitatea vieții fiecărui elev, pentru că elevii se vor putea dezvolta mult mai bine în acest spațiu armonios, care este dedicat vârstei școlare mică. Imediat după vacanța de Paște, elevii vor intră la clasă și, împreună cu doamnele învățătoare, vor decora aceste spații”, a declarat directorul adjunct al Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva, Dumitru Rus.

„Pot spune cu mândrie că, acum, și școala primară de la Colegiul Național Pedagogic «Regina Maria» din Deva – pentru că în urmă cu o lună am finalizat lucrările de la corpurile de clădire de la Colegiul Național «Decebal» –  este complet modernizată și, practic, am ajuns la standarde europene. Chiar dacă am produs pe perioada desfășurării lucrărilor nemulțumiri în rândul părinților, elevilor sau a cadrelor didactice, cu scuzele de rigoare, încă o dată, eu cred că acum la final cu toții ne vom bucura de această investiție deosebit de importantă pentru comunitate. Valoarea totală a acestui proiect este de de 11.030.999,37 lei cu TVA (aproape 2,3 milioane de euro). Vom continua să investim în infrastructura educațională a Devei, astfel încât, în anul 2024, toate unitățile școlare să fie modernizate și la standarde europene”, spune primarul Devei, Florin Oancea.

Lucrările pe fonduri europene la clădirea în care vor învăța micii elevi au constat în reparații la nivelul pereților, compartimentări interioare, refacerea finisajelor interioare și exterioare, înlocuirea pardoselilor, înlocuirea ușilor și ferestrelor, reparații la nivelul șarpantei, instalații electrice interioare, instalație paratrăsnet, instalație de legare la pământ, instalații detective și semnalizare incendiu și instalații semnalizare personal, instalații alarmare efracție, instalație de rețea de date și CATV, instalație Building Management System, instalații sanitare interioare, instalații încălzire interioară, instalatii încălzire în pardoseală.

La sala de sport s-a lucrat la rezistența clădirii și s-au refăcut finisajele interioare și exterioare, a fost realizată anveloparea termică a clădirii, înlocuirea ferestrelor, instalații electrice, instalatii alarmare efracție, instalații sanitare, instalații încălzire interioară, instalații încalzire în pardoseală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *