fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(GALERIE FOTO) Imagini triste cu Termocentrala Mintia, „steaua de pe Mureș” care s-a stins. Fluxul 2 combustibil este tăiat și dus la fier vechi

Fier vechi. Asta a mai rămas din fluxul 2 combustibil, de la Termocentrala Mintia. „Știri din Hunedoara” a intrat în posesia unor fotografii, primite de la un cititor, în care se poate observa clar cum benzile transportoare de cărbune sunt dezmembrate, pentru ca apoi să fie duse la fier vechi.

Termocentrala Mintia a fost vândută în data de 26 august 2022, cu suma de 91 milioane de euro, grupului de firme irakian Mass Group.

Ahmad Ismail Saleh, președintele Mass Group, care a cumpărat la licitație activele Termocentralei Mintia, a venit în România pentru a da asigurări referitoare la bunele intenții și pentru a prezenta viitoarea investiție de un miliard de euro într-o centrală nouă pe gaze.

„De îndată ce vom primi autorizațiile necesare, suntem gata să pornim investiția. Avem două companii de top, Siemens și GE, cu care avem parteneriate și sunt gata să livreze echipamentele necesare. Valoarea totală a investiției în acest proiect este de un miliard de euro. În timpul lucrărilor, avem nevoie de 600 de persoane din zonă, ca viitori angajați. În timpul operării, avem nevoie de 200-250 de oameni”, a spus Saleh într-o conferință de presă organizată la Mintia.

“Pot să confirm aici în fața tuturor că nu ne vom atinge de niciun echipament vechi al centralei actuale, până la începerea construcției noii centrale. Suntem aici să construim, nu ca să dezmembrăm”, a spus oficialul, pe fondul temerilor din ce în ce mai accentuate că, înainte de a se întâmpla orice la Mintia vor fi tăiate toate echipamentele actuale și vor fi vândute la fier vechi.

Termocentrala de la Mintia nu va mai funcționa niciodată pe cărbune, astfel că benzile transportoare și întreg fluxul combustibil nu vor mai fi folosite în cazul în care investiția va fi făcută pe gaz.

Citește și: Licitație contestată. O femeie din București cere anularea licitației prin care Termocentrala Mintia a fost vândută grupului irakian

Irakienii care au cumpărat Termocentrala Mintia și-au mai „tras” o firmă! Statul român a câștigat banii pe terenul Mintiei, dar a pierdut sute de milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *