fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(FOTO-VIDEO) 12 câini salvați de la moarte de polițiști. Un bărbat din comuna Hărău a ucis două animale, în ultimele zile

Un bărbat din comuna Hărău este acuzat că a ucis doi câini, în primele zile ale lunii iulie 2023. Ieri, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Hunedoara au desfășurat o activitate de control la domiciliul bărbatului în vârstă de 56 de ani, iar ce au descoperit acolo este de o cruzime inimaginabilă. 12 câini erau ținuți în condiții greu de imaginat, iar unui animal bărbatul i-a tăiat urechile cu o foarfecă.
„La data de 12 iulie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Hunedoara au desfășurat o activitate de control la domiciliul unui bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Hărău. 
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că cel în cauză a aplicat rele tratamente față de 12 animale din specia canină, prin înfometarea și privarea acestora de libertate de mișcare și asistență medicală, iar în perioada 01 -12 iulie 2023 a ucis cu intenție două animale din specia canină, pe care le-a deținut în curtea  locuinței. 
De asemenea, polițiștii au stabilit că bărbatul, în perioada 2021 – 2023, a săvârșit intervenții chirurgicale pentru modificarea aspectului unui animal din specia canină, rasa Kangal (femelă, neidentificată prin microcipare), prin cuparea urechilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de schingiuirea animalelor, uciderea animalelor cu intenție, fără drept și intervenții chirugicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea  corzilor vocale..
Polițiștii au stabilit că cele 12 exemplare canine, de diferite rase sau metiși (dintre care 3 aparțin unor rase considerate de legislația în vigoare ca fiind periculoase) era deținute în condiții improprii de bărbat, în vederea înmulțirii și a comercializării ilegale.
La finalizarea  controlului, polițiștii au luat măsura plasării într-un adăpost autorizat pentru protecția animalelor a celor 12 câini (conform prevederilor Legii 205/2004, republicată).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *