fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Fosta contabilă șefă a Direcției Silvice Hunedoara – Ocolul Silvic Ilia, trimisă în judecată pentru delapidare. Femeia este acuzată de procurori că ar fi întocmit acte false, pentru a-și stinge datoriile către CAR

Fosta contabilă șefă a Direcției Silvice Hunedoara – Ocolul Silvic Ilia a fost trimisă în judecată pentru delapidare. Faptele ar fi fost comise, potrivit procurorilor, în anul 2015, iar femeia ar fi comis 15 acte materiale de delapidare. Mai exact, fosta contabilă șefă a Ocolului Silvic Ilia este acuzată că ar fi întocmit acte false, cu scopul de a-și acoperi ei sau familiei datoriile către CAR Romsilva IFN. Prejudiciul comis este, conform rechizitoriului, de peste 10.000 de lei.

„În actul de sesizare s-a reţinut în sarcina inculpatei ca, în calitate de contabil șef în cadrul Direcției Silvice Hunedoara- Ocolului Silvic Ilia, în perioada ianuarie – decembrie 2015, cu intenție, a întocmit acte contabile neconforme cu realitatea, cu scopul de a vira sume de bani în contul personal sau pentru stingerea unor datorii personale sau a membrilor familiei acesteia către CAR Romsilva IFN, însușindu-și astfel pentru sine sau pentru altul suma totală de 10.607 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

În data de 21 aprilie, magistrații Judecătoriei Deva au dispus începerea judecății în acest caz.

„În baza art. 346 alin. 1 C.proc.pen., constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 1268/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara privind pe inculpata Bîrlă Marieta-Rodica, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, faptă prev. de art. 295 C.pen. în formă continuată cu aplic. 35 alin. 1 C.pen. (15 acte materiale) Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata Bîrla Marieta-Rodica”, se arată în decizia magistraților de la Judecătoria Deva.

Bîrlă Marieta-Rodica a fost eliberată din funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *