fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Florile din serele SPIGM Deva dau culoare municipiului reședință de județ

Domuri florale, sute de suporți plini cu begonii ori jardiniere cu mușcate, toate dau culoare Devei, în această perioadă. Spațiile verzi din intersecția bulevardului Iuliu Maniu cu bulevardul Decebal sunt pline cu trandafiri roz, iar scuarul despărțitor dintre cele două sensuri de mers de pe bulevardul Iuliu Maniu este încărcat de trandafiri de un roșu aprins. La fel este și în zona dintre sensul giratoriu de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” și fostul magazin Ulpia.

Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva se ocupă de înfrumusețarea orașului.  Toate florile sunt produse în serele SPIGM Deva.

„Am pus domurile florale, am plantat florile pe suporții care sunt pe bulevardele Nicolae Bălcescu și pe 22 decembrie. Încercăm să finalizăm până la sfârșitul săptămânii toate sensurile giratorii din municipiul Deva, în care vom planta flori pe care le producem noi, în serele SPIGM, și care vor înfrumuseța, în perioada următoare orașul. De asemenea, continuăm cu cositul ierbi în cartiere, dar și tăierea gardului viu și ridicarea a ceea ce rezultă în urma cosirii și a cosmetizării gardului viu”, a declarat directorul SPIGM Deva, Irinel Faur.

Activitatea serviciului nu se rezumă doar la înfrumusețarea zonelor verzi. În această perioadă, a fost înlocuită toată partea de mobilier stradal de pe bulevardul Iuliu Maniu, iar în curând același lucru se va întâmpla și în zona cinematografului Patria.

„Am înlocuit toată partea de mobilier stradal de pe bulevardul Iuliu Maniu și parte din zona bulevardului 1 Decembrie 1918, în apropierea cinematografului. Așteptăm ca până la sfârșitul săptămânii să vină băncile și jardinierele care vor înfrumuseța zona respectivă. Acolo, am avut niște băncuțe și jardiniere din lemn, care au fost deteriorate, și le vom schimba pe toate”, mai spune directorul SPIGM Deva, Irinel Faur.

Reprezentanții SPIGM Deva au pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon care poate fi apelat inclusiv în weekend, pentru eventuale sugestii și opinii legate de activitatea de curățire și întreținere a spațiilor publice. Acesta este: 0254-233.588.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *