fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea micuțului de trei ani, înecat într-o piscină din Straja

Polițiștii  hunedoreni au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, după tragedia de aseară din Straja, atunci când un copil de numai trei ani a murit înecat în piscină. Copilașul ar fi fost lăsat nesupravegheat în piscină, pentru scurt timp, moment în care s-ar fi produs tragedia.

„La data de 31 ianuarie 2023, Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că, un minor în vârstă de 3 ani a căzut într-o piscină și este inconștient.
Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că, minorul era însoțit de părinții săi care se aflau la piscina situată în interiorul unei unități de cazare din stațiunea Straja și a rămas nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinți în stare de inconștiență. Victima a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă din nefericire minorul a decedat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Carla Strujan.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Salvatorii s-au chinuit vreme de două ore să îl salveze pe micuț.

„Ambulanța de la Lupeni a fost solicitată să intervină astăzi în stațiunea Straja, în ajutorul echipajelor Salvamont, care aplicau menevre de resuscitare unui minor de 3 ani și jumătate, găsit inconștient într-o piscină interioară a unei pensiuni. La locul solicitării echiajul a găsit minorul în stop cardio-respirator. S-au continaut manevrele de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute, solicitându-se și un echipaj cu medic de la Petroșani. După cele 20 de minute de resuscitare s-a constatat, pacientul a ieșit din stop-cardiac. Medicul care l-a preluat a continuat ventilația pe mască și balon. În drum spre spitalul Lupeni, a intrat iar în stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare de către colegii de pe ambulanța cu asistent și echipajul cu medic, au ajuns la spitalul Lupeni, unde au continuat manevrele de resuscitare. S-a solicitat intervenția echipei ATI, a fost intubat și ventilat mecanic și s-a continuat resuscitarea. Din păcate, după aproximativ două ore de resuscitare, s-a declarat decesul”, a declarat aseară purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, medicul Călin Dumitrescu. 

Copilul era din Drobeta Turnu Severin și se afla în Straja împreună cu familia sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *