fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Directorul executiv al Poliției Locale din Hunedoara, amenințat de un bărbat. I-a spus că „îi va crăpa capul și îi va tăia mâinile”. Bărbatul a fost condamnat, ieri, de Judecătoria Hunedoara

Un bărbat care l-a amenințat pe directorul executiv al Poliției Locale Hunedoara, Răducu Marius Pasc, că îi va tăia mâinile și îi va crăpa capul, a fost condamnat de Judecătoria Hunedoara la o amenda penală, în valoare de 2.450 de lei. Sentința a fost dată ieri de magistrați, care au considerat că nu este necesar să-l condamne pe Mihai Ion Chereji la închisoare. Bărbatul a mai fost condamnat anterior pentru furt calificat și pentru conducere fără permis.

Incidentul pentru care a fost ieri condamnat s-a produs în luna martie a anului 2021. Atunci, directorul Poliției Locale Hunedoara, Răducu Marius Pasc, împreună cu o colegă, efectuau o patrulare pe linia protecției mediului în zona Oțelăriei Electrice nr. 2. În timp ce verificau un șofer care transporta mai multe bunuri și deșeuri în această zonă, solicitându-i acestuia documentele de identitate și explicându-i motivul legitimării, respectiv faptul că nu are dreptul să depoziteze deșeuri decât în locurile special amenajate, a intervenit Mihai Ion Chereji. Inculpatul locuia în apropierea locului unde șoferul voia să descarce.

„La un moment dat a intervenit în discuție inculpatul Chereji Mihai Ion, acesta din urmă având o atitudine ostilă față de cele două organe de poliție, moment în care, la data de 16.03.2021, în jurul orei 11:45, inculpatul a început să se manifeste în mod agresiv față de persoana vătămată Răducu Marius Pasc, polițist local aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, având funcția de director executiv în cadrul Direcției Poliția Locală Hunedoara, amenințând-o pe persoana vătămată că îi va crăpa capul și că îi va tăia mâinile, provocându-i acesteia o stare de temere. Astfel, inculpatul Mihai Ion Chereji a pus mâinile pe unele cărămizi depozitate în autoturismul aflat la fața locului și a amenințat-o pe persoana vătămată Răducu Marius Pasc cu acte de violență, spunându-i acesteia că îi va crăpa capul. Inculpatul a continuat să fie violent verbal persoana vătămată, iar atunci aceasta a pus mâna pe capsa pistolului cu gaz iritant-lacrimogen avut în dotare și i-a cerut inculpatului să se oprească, să rămână pe loc, moment în care inculpatul Mihai Ion Chereji a amenințat-o pe persoana vătămată spunându-i acesteia că îi va tăia mâinile, provocându-i acesteia o stare de temere”, se arată în motivarea instanței.

Imediat după, directorul Poliției Locale a solicitat ajutorul altor echipaje de poliției. Dar „tărăboiul” nu s-a încheiat aici.

„După ce inculpatul a amenințat-o cu acte de violență pe persoana vătămată, inculpatul s-a dezbrăcat în fața organelor de poliție din cadrul Poliției Locale Hunedoara și Poliției municipiului Hunedoara, precum și a celorlalte persoane prezente la fața locului, săvârșind acte de exhibiționism, prin aceea că și-a expus organul genital masculin în fața organelor de poliție și a celor prezenți la fața locului, toate aceste persoane văzând fapta comisă de inculpat”, se mai arată în motivare.

Directorul Poliției Locale Hunedoara nu s-a constituit parte civilă în cauză. Sentința aplicată de Judecătoria Hunedoara nu este definitivă.

„Condamnă inculpatul Chereji Mihai Ion, la:

– pedeapsa amenzii penale de 2.000 lei, respectiv 200 zile-amendă, valoarea unei zile amendă fiind stabilită la suma de 10 lei, pentru infracţiunea de ultraj (…).

– pedeapsa amenzii penale de 1.350 lei, respectiv 135 zile-amendă, valoarea unei zile amendă fiind stabilită la suma de 10 lei, pentru infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri (…).

În baza art. 38 alin. 1 C.pen. şi art. 39 alin. 1 lit. c C.pen. contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 2.000 lei, la care adăugă sporul obligatoriu de 1/3 din pedeapsa neaplicată, respectiv 450 lei, rezultând pedeapsa de 2.450 lei amendă pe care o execută inculpatul.

În temeiul art. 63 C.pen., pune în vedere inculpatului consecinţa neexecutării cu rea-credinţă, în tot sau în parte, a pedepsei amenzii, respectiv înlocuirea acesteia cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. Constată că persoana vătămată Pasc Răducu Marius nu s-a constituit parte civilă. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 650 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 150 lei în cursul u.p. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.”, se arată în minuta instanței.

Decizia instanței de a aplica această pedeapsă este explicată în motivare.

„Persoana inculpatului, care este în vârstă de 35 de ani, are o relaţie de concubinaj şi 9 copii minori, locuieşte într-o baracă improvizată (…), are 8 clase, că antecedentul penal este dat de comiterea unor infracţiuni de furt calificat(tentativă sau consumate) şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, şi nu infracţiuni de violenţă asupra persoanei sau autorităţii publice, sau privind convieţuirea socială, lucrează cu ziua, nu rezultă că între părţi s-ar mai fi produs ulterior incidente, pe parcursul procesului penal s-a prezentat la chemarea organelor judiciare, în cursul u.p. (urmăririi penale – n.r.) a dat declaraţii cu privire la acuzaţiile aduse, în cursul judecăţii a înţeles să beneficieze de procedura recunoaşterii de învinuire, ceea ce denotă că a înţeles consecinţele faptelor şi a încercat diminuarea consecinţelor acestora, astfel că se va face aplicarea disp. art. 396 alin. 10 C.proc.pen., în sensul reducerii limitelor de pedeapsă prev. de lege cu 1/3 în cazul închisorii şi ¼ în cazul amenzii.

Apoi, faptele au fost comise în stare de recidivă postexecutorie, prev. de art. 41 alin. 1 C.pen. faţă de condamnarea la 1 an și 6 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr…. din 01.11.2017 (…), definitivă prin decizia penală nr…  din 11.01.2018 a Curții de Apel Alba Iulia, din a cărei executare a fost liberat la termen la data de 11.04.2019, arestat la data de 11.01.2018, urmând a se face aplicarea disp. art. 43 alin. 5 C.pen. în sensul majorării limitelor de pedeapsă prevăzute de lege cu ½”, se arată în motivare.

Foto ilustrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *