fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

DAS Deva distribuie, marți, tichetele sociale pentru grădiniță

Direcția de Asistență Socială Deva distribuie, marți, 18 iulie 2023, tichetele sociale pentru grădiniță, aferente lunii iunie 2023.
Stimulentul educațional se acordă preșcolarilor care provin din familii cu venituri reduse și este condiționat de prezența zilnică a copiilor la grădiniță.

Tichetele sociale pentru grădiniță pot fi ridicate din incinta Pieței Agroalimentare Deva, etaj 1, biroul nr. 22.
Conform Serviciului Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială, un număr de 7 copii, cu vârste între 3-6 ani, beneficiază de tichetele sociale pentru grădiniță aferente lunii iunie 2023 – în valoare totală de 840 lei.

Valoarea nominală lunară a stimulentului educațional este de 120 lei/copil. Tichetele sociale pentru grădiniță pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare și de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite.

În anul școlar 2022-2023, prin Direcția de Asistență Socială Deva au fost acordate 70 de tichete sociale pentru grădiniță, în valoare totală de 7.818,90 lei – în creștere cu aproape 30% față de anul școlar trecut.
Stimulentul educațional este finanțat de la bugetul de stat și nu se ia în calcul la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistență socială.

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *