fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Cartierul Micro 15 intra în reabilitare totală. S-a dat ordinul de începere a lucrărilor

Cartierul Micro 15 din Deva intră în șantier. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat astăzi, de primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

„Astăzi, 6 martie 2023, am predat amplasamentul constructorului și am emis ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul ,,Regenerarea fizică, economică și socială a comunității din Zona Streiului și crearea unui centru de zi pentru servicii de asistență comunitară”. (…) Întrucât prin șantierul care urmează să se deschidă se va crea un disconfort locuitorilor din zonă, în numele meu și al colegilor din Primărie îmi cer scuze, însă vă asigurăm că la finalizarea lucrărilor vom fi cu toții mulțumiți de această investiție”, spune edilul municipiului Deva, Florin Oancea.

Valoarea totală a lucrărilor care vor fi efectuate în zona Streiului este de peste 6,6 milioane de euro.

Prin acest proiect va fi construit un Centru de zi pentru asistenţă comunitară, cu gradene, în suprafață construită de 886,70 mp (o clădire P+2E pentru servicii sociale, dezvoltare comunitară, îmbunătățirea asistenței medicale destinate populației din Cartierul Micro 15, Aleea Streiului). Clădirea va fi dotată cu mobilier, echipamente IT, electrocasnice, echipamente PSI, platforme interioare de transport pe plan înclinat a persoanelor cu dizabilităţi etc..

Vor fi amenajate spații recreative, și anume spaţii de joacă pentru copii, spaţii de relaxare, agrement şi sport, dar și spaţii destinate animalelor.

Spațiile vor fi amplasate astfel:

Spaţiu de joacă pentru copii – A (în spatele blocurilor Z1 și Z2);
Skate parc – B (în spatele blocului nr. 105);
Loc de joacă – C (blocul nr. 68);
Loc de joacă – C1 (blocul nr. 68);
Spaţiu de recreere – D (blocul nr. 66);
Loc de joacă – E (blocurile nr. 66 – 70 );
Loc de joacă – F ( blocurile nr. 82 – 84);
Parc pentru câini – G (blocul nr. 81);

Vor fi amenajate drumuri, alei și piste de biciclete. Potrivit administrației locale, aleea Streiului și celelalte alei din zonă vor fi modernizate, dar vor create și noi alei, care să faciliteze accesul spre Centrul de zi şi zona reabilitată. Pentru traficul pietonal şi traficul cicliştilor se vor realiza trotuare şi piste de biciclete cu o suprafaţă de 8.400 mp. După lucrările de modernizare, Aleea Streiului va avea o lăţime a părții carosabile de 6 metri).

Mai mult, prin acest proiect vor fi realizate rețele exterioare de supraveghere video și o rețea exterioară de Internet cu acces gratuit a tuturor locuitorilor din zonă.

Potrivit proiectului, va fi realizată o rețea de stâlpi de iluminat stradal principal pe Aleea Streiului și iluminat ambiental pe aleile de acces la scările blocurilor de locuinţe. Corpurile de iluminat vor fi de tip LED.
În plus, aici vor fi amenajate 8 platforme subterane, cu acţionare hidraulică, pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *