fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Bărbatul care a căzut de pe acoperișul Primăriei Hunedoara este în stare foarte gravă. Va fi transferat cu elicopterul la Timișoara

Bărbatul care a căzut de pe acoperișul primăriei din Hunedoara este în stare foarte gravă, urmând să fie transferat la Timișoara cu un elicopter. Potrivit managerului Spitalului municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, bărbatul de 41 de ani are hemoragie internă, cauzată de o disecție de aortă.

„Este în secția noastră de Terapie Intensivă, este intubat și ventilat mecanic. O să plece în 20 de minute la Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Timișoara. Are o disecție de aortă, care este o urgență medicală majoră. Starea lui este foarte gravă”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului municipal „Dr. Alexandru Simionescu”.

„În urma investigațiilor efectuate la spitalul Hunedoara, se ia decizia de a transfera pacientul căzut de la înălțime la Timișoara, deoarece leziunile interne sunt grave și necesită intervenții chirurgicale complexe. Pacientul va fi transferat cu elicopterul, fiind intubat și ventilat mecanic”, spune și medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara.

Accidentul de muncă produs în această dimineață la Hunedoara, unde un muncitor care lucra la reabilitarea acoperișului a căzut de la înălțime, va fi cercetat de angajator. Bărbatul este angajat al unei societăți comerciale, care este subantreprenor al lucrării.

„Este vorba despre un lucrător, în vârstă de 41 de ani, angajat al unei firme din județul Brașov, firmă care era subantreprenor al societății Electroprecizia Săcele. Acesta efectua reparații la acoperișul clădirii Primăriei municipiului Hunedoara. A căzut de la o înălțime de aproximativ 7-8 metri. Colegii mei se află la fața locului, pentru a vedea care sunt primele concluzii și dacă s-au purtat sau nu echipamente de lucru. Din punct de vedere al sănătății lucrătorului, acesta este la spitalul municipal din Hunedoara, pentru investigații, urmând ca evenimentul de muncă să fie cercetat de angajator, deoarece este cu incapacitate temporară de muncă. Dacă nu există impedimente, ca de exemplu lipsa de documente de la poliție sau de la spital, după 15 zile noi vom aviza accidentul și vom stabili caracterul lui”, a declarat Adrian Bozdog, inspector șef al ITM Hunedoara.

Primăria Hunedoara a transmis, în urmă cu puțin timp, un comunicat de presă cu privire la acest eveniment.

„În această dimineaţă, în jurul orei 08:00, unul dintre muncitorii care lucrează la reabilitarea acoperişului clădirii Primăriei a căzut de la înălţime. Acesta a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la spitalul municipal Hunedoara.
Regretăm incidentul produs şi aşteptăm rezultatele anchetei iniţiate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara privind condiţiile în care s-a produs nefericitul eveniment. Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile legale, responsabilitatea respectării normelor de protecţie a muncii aparţine exclusiv firmei care execută lucrările”, se arată în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *