fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Încă un sector de drum județean din Culoarul de Trafic Mureș Nord a fost finalizat, la standarde europene. Șoseaua dintre Bejan și Bretea Mureșană, „ca în palmă”

Lucrările la drumul județean 706A, pe sectorul Bejan-Bretea Mureșană au fost recepționate astăzi de Consiliul Județean Hunedoara. Plină de gropi în trecut, un adevărat pericol pentru șoferi, șoseaua este astăzi la standarde europene.

„Împreună cu colegii mei din Consiliul Județean Hunedoara, cu constructorul, dirigintele de șantier și reprezentanții instituțiilor cu atribuții, am participat la recepția lucrărilor de modernizare a DJ 706A, pe sectorul Bejan-Bretea Mureșană care măsoară aproximativ 8 km.
Acest tronson face parte din Lotul I al proiectului de modernizare a Culoarul Trafic Mureș Nord.
Finanțarea pentru acest obiectiv este asigurată prin POR 2014-2020.
Felicit echipa care se ocupă de implementarea acestui proiect pentru modul în care au fost executate și urmărite lucrările.
Valoarea totală a proiectului prin care vom moderniza aproape 70 km de drumuri județene este de 35 de milioane de euro!”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor. 

În data de 3 februarie 2023, un alt sector de drum județean, parte a lotului 1, a fost recepționat – tronsonul DJ 761 Șoimuș (DN 76) – Bârsău (intersecția cu DJ 107A), din Culoarul de Trafic Mureș Nord .

Principalele lucrări executate aici au vizat îmbunătățirea elementelor geometrice și consolidarea structurii rutiere prin refacerea și completarea structurii rutiere în zonele cu defecțiuni, respectiv realizarea sistemului rutier în soluții tehnice cu 2 straturi noi de mixturi asfaltice, în conformitate cu standardele în vigoare și traficul rutier.

S-a realizat amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale în limita cadastrală a drumului județean proiectat, intersecțiile cu drumurile de exploatare și comunale realizându-se pe amplasamentul existent, acestea constând în prevederea de racordări la marginea părții carosabile.

Au fost amenajate podețe la drumuri laterale unde nu este asigurată continuitatea scurgerii apelor în lungul drumului, a fost refăcută semnalizarea rutieră și amenajarea de parapete de siguranță.

Lotul 1 este finalizat în proporție de 99%, constructorul mai având de efectuat lucrări între Ilia și Bretea Mureșană

Lotul 3, finalizat înainte de termen

În data de 26 ianuarie 2023, cu trei luni înainte de termenul contractual, au fost recepționate lucrările executate pe cei 11,5 km ai lotului 3 din cadrul proiectului amplu de modernizare a infrastructurii rutiere pe Culoarul Trafic Mureș Nord.

Este vorba despre sectorul DJ 705: DN 7 – Geoagiu – Balșa – Almașu Mic de Munte – limită județ Alba, tronsonul DN 7 – Geoagiu – intersecția cu DJ 705H km 0+000 – 8+905 și DJ 705H: DJ 705 (km 8+905) – Geoagiu Băi, tronsonul intersecție DJ 705 – Geoagiu Băi (sens giratoriu) km 0+000 – 2+392. Contractul de execuție a fost semnat la începutul lunii iunie 2021 între Consiliul Județean Hunedoara și asocierea formată din SC PROACTIV SRL – lider și SC OPR ASFALT SRL și OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A si SC METALPROD WEST SRL, valoarea lucrărilor la recepție fiind de 40,5 milioane lei, fără TVA.

Lotul 2, care are o lungime de aproape 34 de kilometri, și se întinde de la limita cu județul Alba, până la Bârsău, este finalizat în proporție de 75%. Aici, lucrările sunt efectuate de firma Strabag.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *