fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Arcelor Mittal, întâlnire cu lucru cu primarul Devei, Florin Oancea, și prefectul județului. Societatea este unul dintre partenerii administrației locale din Deva în proiectul de construcție a unui campus profesional integrat

Întâlnire de lucru, la sediul Prefecturii Hunedoara, între prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, subprefectul Lorincz Szell, delegația Arcelor Mittal Hunedoara, condusă de Sanjay Samaddar, noul directorul executiv al ArcelorMittal Europe Long Products și primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea.

Întâlnirea a avut drept scop consolidarea relațiilor de cooperare dintre statul român și grupul siderurgic ArcelorMittal, unul dintre cei mai mari producători de oțel din lume.

Arcelor Mittal este unul dintre partenerii administrației locale din Deva în proiectul de construcție a unui campus profesional integrat.

Proiectul de construcție a unui campus profesional integrat în municipiul Deva – Consorțiul pentru Învățământul Dual (profesional), investiție estimată la circa 23,4 milioane de euro, a fost admis ca eligibil în urmă primei etape a procedurii de evaluare. Dacă proiectul va fi selectat, acesta va primi o finanțare nerambursabila de 21 milioane de euro.

„Acest proiect, important pentru readucerea forței de muncă într-un oraș precum Deva și revitalizarea economică a municipiului, va cuprinde un întreg ansamblu format din săli de clasa, ateliere, unități de cazare tip cămin, cantină, baza sportivă și zone de relaxare. Urmează etapă a II-a, de evaluare calitativă a proiectelor depuse la nivel național. Sunt pe deplin încrezător că Deva va accesa aceste fonduri”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Pentru implementarea proiectului, în luna martie 2023 a fost aprobată înființarea consorțiului pentru dezvoltarea proiectului, având că lider Primăria municipiului Deva. Din asociere fac parte universități și licee din regiune, instituții locale, precum și companiile Demgy Deva, Arcelormittal SA Hunedoara și Autochun.

„Am avut o întrevedere foarte constructivă cu board-ul de conducere al ArcelorMittal Hunedoara, având prilejul de a-i asigura pe reprezentanții acestui mare actor economic global de continuitatea parteneriatului în care ne-am angajat și de întreaga mea colaborare și deschidere. Mai există câțiva pași care trebuie parcurși pentru ca proiectul Consorțiului pentru Învățământ Dual din municipiul Deva să prindă contur.

Cred cu tărie că trebuie să dezvoltăm învățământul profesional, ramură care a avut foarte mult de suferit în ultimul deceniu, la nivel național. Sunt încrezător că vom obține fondurile alocate prin intermediul PNRR, noul campus contribuind la creșterea numărului de domenii, calificări și absolvenți. Investiția aceasta facilitează accesul la o formă de educație bazată pe specializarea inteligentă, cât și inserția sigură pe piața locală a muncii, rezultatul fiind benefic atât pentru sectorul economic privat, care va atrage forță de muncă specializată, cât și pentru municipalitatea deveană.

În calitate de prefect al județului Hunedoara, voi depune toate diligențele necesare pentru a crea conexiunile necesare între mediul de investitori și autoritățile publice române, astfel încât parteneriatul actual să se bucure de rezultatele dorite de toate părțile implicate.” – a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

blank blank blank blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *