fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Zonele de lângă blocurile 6, 8 și 10, de pe Bulevardul 22 Decembrie, din Deva, vor fi complet modernizate, după mai bine de 30 de ani

Cele trei platforme care se află lângă blocurile 6, 8 și 10, de pe bulevardul 22 Decembrie, din Deva, își vor schimba complet înfățișarea. Aici, săptămâna trecută, Primăria Deva a demarat un amplu proiect de amenajare, după mai bine de 30 de ani de când aceste locuri nu au mai fost modernizate.

Potrivit primarului municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, toate cele trei platforme vor fi transformate complet. În aceste zone, care sunt folosite de localnici ca spații de odihnă și relaxare, vor fi amplasate bănci, pergole, corpuri de iluminat public, dar și fântâni arteziene. Mai mult, pentru ca zonele să aibă cât mai multă umbră, vor fi plantați și arbuști.

„Amenajarea platformelor de pe Bulevardul 22 Decembrie, despre care vă vorbeam cu puține zile în urmă, a început. Este o arie intens circulată în care nu s-a intervenit de peste 30 de ani! Scopul principal al proiectului îl reprezintă transformarea zonei ca loc de odihnă, întâlnire și socializare pentru cetățeni. La finalul lucrărilor veți vedea un aspect complet nou al zonei, cu puncte de relaxare, în relație cu pietonalul, prevăzute cu mobilier urban, vor fi plantați arbori și arbuști, iar sistemul de iluminat public va fi modernizat. Mai precis, în câteva luni, se vor amenaja spații de ședere, vor fi amplasate bănci, pergole, corpuri de iluminat public, coșuri de gunoi, fântâni, tot ceea ce ține de confortul dumneavoastră fizic și vizual”, a declarat primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Video realizat la sfârșitul săptămânii trecute:

Valoarea totală a investiției este de 8.805.739 lei, inclusiv TVA, reprezentând 1.775.350 euro.
Durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Iată cum va arăta întreaga zonă cuprinsă între Caffe Leo, Marquis și Lacto Bar, într-o randare realizată în cadrul proiectului:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *