fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

America i-a spus „DA” înainte de a susține Bacalaureatul. Alexandru Todoran, elevul de aur al Orăștiei, a fost admis la prestigioasa universitate Harvard, din Statele Unite ale Americii

Și-a îndeplinit visul! Alexandru Todoran, elevul Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, care a reușit performanțe  deosebite la olimpiade naționale și internaționale de informatică, a fost admis la prestigioasa universitate Harvard, din Boston, Statele Unite ale Americii. Alexandru a primit vestea cea mare ieri, iar informația a fost făcută publică astăzi de vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Alin Țambă.

Alexandru Todoran a fost admis la Harvard înainte de a susține examenul de Bacalaureat, pe baza rezultatelor impresionante pe care le-a obținut în anii de liceu.

În septembrie 2023, atunci când a fost premiat de Consiliul Județean Hunedoara, după ce a obținut medalia de aur la Olimpiada Europeană de Informatică, Alexandru Todoran spunea că visul său este să ajungă în Statele Unite ale Americii, la facultate. Pasiunea pentru informatică și-a descoperit-o după ce profesorul Daniel Popa l-a luat și i-a arătat tainele acestei lumi.

„Mie îmi plăcea matematica de mic, tatăl meu este profesor de matematică. Domnul profesor Daniel Popa a aflat despre asta, și mi-a spus: hai să îți arăt informatica, să vezi ce interesant e! Mi-a plăcut din start mai mult și am vrut să continui. Acum, în perioada aceasta, aplic pentru facultate. Sper să ajung în America, la o facultate bună, sau în Europa, dacă nu. Odată ce se încheie procesul acesta, o să vreau să particip din nou, anul viitor, la Olimpiada Internațională, și sper să câștig o medalie de aur, ca să închei parcursul meu în Informatică cu un rezultat frumos”, spunea Alexandru Todoran, elev al Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, în luna septembrie a anului trecut.

Iar speranța și dorința sa cea mare, de a fi admis la o universitate din America, a fost împlinită.

„O performanță deosebită pentru învățământul hunedorean. Chiar dacă unii, în afirmații publice spuneau că școala românească scoate tâmpiți, iată că reușim să le arătăm că, la Hunedoara, școala românească scoate copii buni. Este o performanță deosebită pentru județul nostru ca Alexandru Todoran , elev al Liceului Teoretic «Aurel Vlaicu» din Orăștie să fie acceptat ca student la Harvard, una dintre cele mai prestigioase și importante instituții de învățământ superior din lume. De câte ori spun asta, mi se ridică părul pe mână, pentru că este, cu adevărat, știrea acestui început de an. Arată că Hunedoara are viitor. Alexandru a fost de mai multe ori premiat de Consililul Județean și este un tânăr la care președintele Laurențiu Nistor ține foarte, foarte mult, la fel ca la toți copiii din județul Hunedoara. Ei reprezintă viitorul nostru. Alexandru, felicitări! Felicitări părinților și profesorilor lui, care, din nou, dovedesc performanțele pe care această  importantă instituție de învățământ, Liceul Teoretic «Aurel Vlaicu» din Orăștie, le aduce în tot ceea ce înseamnă învățământ, cultură și viitor al județului Hunedoara”, spune vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Alin Țambă.

Până în prezent, Alexandru Todoran a primit răspunsuri de la trei universități. De la Harvard, dar și de la o universitate din Paris și de la o altă universitate din SUA.

„Alexandru Todoran a fost admis încă la două universități, una din Paris și alta din Statele Unite ale Americii, deci are răspuns de la trei universități până în prezent. Așteapt și alte răspunsuri, pentru că a depus solicitări la mai multe universități. Este un lucru extraordinar, ne bucurăm nespus de mult. Meritele și eforturile lui, ale părinților și profesorilor sunt răsplătite și asta la cel mai înalt nivel, și totul pe baza rezultatelor extraordinare obținute până acum. Va fi un adevărat ambasador al județului Hunedoara și al țării noastre”, spune inspectorul școlar general al IȘJ Hunedoara, Maria Ștefănie.

Maria Ștefănie spune că, din 2008, de când ea este la Inspectoratul Școlar Hunedoara,nu știu să mai fi existat un alt elev din județul Hunedoara care să fie admis la Harvard înainte  de susținerea examenului de Bacalaureat.

Felicitări, Alexandru Todoran! Felicitări dascălilor și părinților, care au ți-au îndrumat calea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *