fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Explozie într-un apartament din Hunedoara. O femeie a fost rănită

Explozie, azi-noapte, într-un bloc din municipiul Hunedoara. Potrivit pompierilor care au intervenit la fața locului, explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze provenite de la un aragaz. Proprietara apartamentului a suferit arsuri la ambele mâini si a fost transportată la spitalul din localitate.

„Pompierii Detașamentului Hunedoara au intervenit în această noapte, în jurul orei 24.00, pe strada Ștrandului din municipiu, unde a fost semnalată o explozie, într-un apartament situat la etajul 1 al unui bloc.

Pentru misiune au fost mobilizate de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscara mecanică și un echipaj SMURD.

La fața locului, pompierii au găsit o femeie în vârstă de 86 de ani, care a suferit arsuri de gradul I la nivelul mâinilor.

Aceasta a fost asistată medical de către paramedicii SMURD și ulterior a fost transportată la UPU Hunedoara pentru tratament de specialitate.

Explozia s-a datorat acumularii de gaze provenite de la aparatul de gătit lăsat nesupravegheat și nu a fost urmată de incendiu, în urma evenimentului fiind afectată doar ușa de acces în locuință”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Sg.maj Roxana Mateuț.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente nedorite, pompierii vă reamintesc principalele măsuri de siguranță:

– Asiguraţi-vă că instalaţiile interioare sunt verificate, la termen, numai de către firme autorizate;

– Montați detectoare pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz şi a prezenţei monoxidului de carbon în interiorul locuinței.

– Nu folosiți aparate de gătit / aragazuri pentru încălzirea locuinţei;

– Nu lăsati aragazul în funcţiune fără supraveghere;

– Nu lăsați arzătorul aprins la sobele cu gaze naturale pe perioada de noapte, nesupravegheate;

SE INTERZICE:

– Folosirea buteliilor de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;

– Folosirea flăcării pentru verificarea etanşeităţii buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/conductei de gaz. Verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun;

– Transvazarea gazului din butelie în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *