fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Alpinistul Adrian Ahrițculesei, cetățean de onoare al județului Hunedoara. Tânărul este primul bărbat român care a reușit să urce pe cei mai înalți șapte vulcani ai lumii

Alpinistul Adrian Ahrițculesei este, de astăzi, cetățean de onoare al județului Hunedoara. Consilierii județeni au votat, în unanimitate, proiectul de hotărâre prin care tânărului hunedorean îi sunt recunoscute meritele și efortul depus în ascensiunile sale. La finalul lunii ianuarie a acestui an, Adrian a reușit să devină primul bărbat din România care a finalizat „Circuitul celor 7 vulcani”, după ce a urcat pe Mount Sidley (4.285 m), cel mai înalt vulcan din Antarctica. Ahrițculesei se numără, de altfel, printre cei 30 de oameni din întreaga lume, care au reușit această performanță.

„Este o onoare pentru mine să primesc acest titlu. Țin pe această cale să mulțumesc președintelui Laurențiu Nistor, domnului Costel Avram, managerului meu, Adrian Jurca, pentru toată susținerea”, a spus Adrian Ahrițculesei.

„L-am susținut, în primul rând moral, pentru că am fost alături de el de la primul vârf, respectiv cel din Rusia, unde cu Adrian Jurca au mers în echipă. Mă bucur că am fost alături de el de la început. Emoțiile au culminat când a plecat la Polul Sud, când la -35 de grade, Adrian Ahrițculesei trebuia să cucerească și ultimul vârf. Într-o seară, am primit un mesaj de la un număr necunoscut, în care scria: Sunt Adrian. Am reușit!”. Și acum retrăiesc emoțiile și bucuria de atunci”, a spus administratorul public al CJ Hunedoara, Costel Avram.

Anul acesta, Adrian Ahrițculesei va încerca să urce pe cei mai înalți munți din fiecare țară din Uniunea Europeană.

„Următorul nostru proiect este ca o echipă din Valea Jiului, care să îl aibă în centru pe Adi (n.r. – Adrian Ahrițculesei), să facem un circuit al vârfurilor din fiecare țară a Uniunii Europene, dar și Elveția și Norvegia, pentru că ele nu sunt țări membre UE. Este vorba despre doi ani, în care vom încerca să facem acest circuit. Anul acesta sperăm să facem Mont Blanc, Portugalia și Spania. Adi are deja atins Mont Blancul”, a declarat managerul sportivului, Adrian Jurca.

„Circuitul celor 7 vulcani” presupune escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente, iar Adrian Ahriţculesei  hunedoreanul în vârstă de 38 de ani, a reuşit să cucerească vârfurile Damavand (5.609 metri) – Iran, Asia, Mount Giluwe (4.367 m) – Oceania şi Australia, Pico de Orizaba (5.636 m) – America de Nord, Elbrus (5.642 m) – Europa, Ojos del Salado (6.893 m) – America de Sud, Kilimanjaro (5.895 m) – Africa, ultimul fiind Mount Sidley – Antarctica (4.285 m).

Prima femeie din România care a reuşit acest circuit a fost Crina „Coco” Popescu, în anul 2012, când avea doar 16 ani.

1 thought on “Alpinistul Adrian Ahrițculesei, cetățean de onoare al județului Hunedoara. Tânărul este primul bărbat român care a reușit să urce pe cei mai înalți șapte vulcani ai lumii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *