fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Val polar peste România! Marți și miercuri, gerul va aduce temperaturi sub -10 grade

Meteorologii anunță că primele trei zile ale acestei săptămâni vor fi deosebit de reci. Aerul rece se va simți până miercuri inclusiv, după care din 15 decembrie vremea se va încălzi din nou.

În 12 decembrie, vremea se răcește accentuat, astfel că va fi destul rece în regiunile intracarpatice și apropiată de normalul termic al perioadei în rest. În plus, cerul va prezenta înnorări și va ninge în zonele de munte, local și temporar în vestul, centrul și nordul țării, iar în regiunile sudice și sud-estice, pe alocuri vor fi semnalate precipitații, la început predominant sub formă de ploaie, după care vor fi mixte declarat directorul ANM Elena Mateescu, la Antena3.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales în zona înaltă, acolo unde rafalele vor depăși chiar și 70 km/h, iar trecător și în celelalte regiuni.

Gerul se va instala începând de marți, iar cel mai frig va fi miercuri dimineață, atunci când temperaturile vor fi sub -10 grade Celsius în zonele depresionare și local în Transilvania, dar și la deal, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana și Maramureș. Începând de joi, vremea se va încălzi treptat, până sâmbătă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *