fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(VIDEO) Polițiștii au reconstituit traseul tânărului care a tâlhărit o femeie din Deva, a intrat într-o casă, în miez de noapte, și a spart mai multe mașini. Bărbatul a fost arestat

Polițiștii deveni au reconstituit traseul tânărului care, într-o singură noapte, a reușit să comită mai multe infracțiuni în municipiul Deva. În câteva ore, bărbatul a dat mai multe lovituri, comitând fapte penale „pe bandă rulantă”, de la tâlhărie calificată, furt calificat, la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

În noaptea de 27 spre 28 februarie, tânărul a tâlhărit o femeie, căreia i-a smuls geanta din mână, a spart mai multe mașini și a furat tot ce a găsit în ele, și a dat o spargere la o casă, de unde a plecat cu 600 de lei și cu un card bancar.

Miercuri, polițiștii au reușit să dea de urma lui. Făptașul este un tânăr de 34 de ani, din Timișoara, și a fost reținut de oamenii legii.

„În data de 08 martie 2023, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, au organizat o acțiune în urma căreia a fost identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Timișoara, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni, în noaptea de 28 februarie 2023, pe raza municipiului Deva.
Poliţiştii au stabilit că, la data de 28 februarie 2023, în jurul orei 02:30, bărbatul a smuls poşeta unei femei care se deplasa pe aleea Viitorului, din Deva (prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 300 de lei).
În aceeaşi noapte, bărbatul a comis mai multe infracţiuni de furt calificat (6 acte materiale), prin spargerea unuia dintre geamurile unor autoturisme parcate pe diferite străzi din municipiul Deva, după care a sustras diferite bunuri din interiorul acestora.
Totodată, față de bărbat, poliţiştii vor efectua cercetări şi pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic, fapte ce au fost comise tot în data de 28 februarie 2023, în intervalul orar 01:00 – 08:00, când a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor și, apoi, pe ușa închisă, dar neasigurată, a pătruns într-un imobil din municipiul Deva, de unde a sustras 600 de lei și un card bancar, cu ajutorul căruia a retras o sumă de bani de la un A.T.M. din Deva”, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Hunedoara.

În cursul serii de ieri, bărbatul a fost prezentat magistraților Judecătoriei Deva, care au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva. În baza art.202 C.p.p., art.223 alin.1 lit.d) C.p.p., art.223 alin.2 C.p.p. şi art.226 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului SCURTU MARIUS, cercetat pentru săvâr?irea infrac?iunilor de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin.1 lit. b) şi d) C.p., cu aplic. art. 35 alin.1 C.p. (6 acte materiale) ?i tâlhărie calificată, prev. de art. 233, art.234 alin. 1 lit. d) C.p., fiecare cu aplicarea art. 41 alin. 1 ?i art. 43 alin. 5 C.p. ?i totul cu aplicarea art. 38 alin.1 C.p., pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 09.03.2023 şi până la data de 07.04.2023 inclusiv. Respinge ca neîntemeiate cererile formulate de inculpat, personal şi prin apărător, privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. În baza art.275 alin.3 C.p.p., cheltuielile judiciare în cuantum de 100 de lei avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în cuantum de 340 lei, se avansează din fondul special al Ministerului Justiţiei către Baroul Hunedoara”, se arată în minuta Judecătoriei Deva.

Împotriva deciziei, bărbatul a făcut contestație, care se va judeca la Tribunalul Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *