fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(VIDEO) Hoți de catalizatoare, prinși de polițiștii deveni. O întreagă rețea destructurată, în urma mai multor descinderi. Droguri și un pistol, găsite la percheziții

Bărbaţi bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de furt calificat de catalizatoare, identificaţi şi reţinuţi preventiv de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva

La data de 22 octombrie 2022, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva au pus în executare 10 mandate de percheziție (6 pe raza municipiului Timișoara şi 4 pe raza orașului Strehaia) și 3 mandate de aducere emise pe numele unor bărbaţi bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat (de catalizatoare auto).

„Activităţile investigative au avut ca fi rezultat depistarea și reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbaţi din municipiul Timișoara (în vârstă de 27 şi de 35 de ani) şi a unui tânăr de 29 de ani, din orașul Strehaia. La locuinţele acestora au fost identificare şi ridicate pentru cercetări atât mijloace materiale de probă privind comiterea infracţiunilor de furt calificat, cât şi un plic ce conţinea o substanţă vegetală uscată de culoare verde-olive, susceptibilă a face parte din categoria substanțelor interzise şi o armă neletală supusă autorizării (pistol), pentru care cel care o deţinea nu avea documente legale.
Cei trei sunt bănuiţi că ar fi sustras mai multe de catalizatoare de la autoturisme parcate pe raza municipiului Deva, în perioada mai-octombrie 2022 (creând un prejudiciu total de peste 10.000 lei)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Totodată, în urma investigațiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei în cauză ar fi comis infracţiuni asemănătoare şi în alte localităţi din partea de sud-vest a României.

La acțiunea de ieri, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Birourilor de Operaţiuni Speciale Hunedoara și Timiș şi a luptătorilor Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Timiș și Mehedinți.
Cei trei bărbaţi au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor preventive. Cercetările vizează comiterea infracţiunii de furt calificat, dar au fost extinse şi aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *