fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(VIDEO) Copil de 5 ani și doi adulți, izolați pe o insulă de pe Strei. Debitul râului a crescut brusc și doar intervenția pompierilor i-a mai putut salva

Trei persoane au fost salvate de către pompierii deveni, duminică seară, după ce au rămas izolate pe o insulă de pe râul Strei.

În urma apelului la 112, două echipaje operative din cadrul Detașamentului Deva, dintre care unul specializat pentru operațiuni de căutare – salvare din mediul acvatic, s-au deplasat de urgență spre locul evenimentului, cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială destinată intervențiilor în mediului acvatic.

La fața locului, s-a constatat faptul că, din cauza creșterii debitului de apă pe râul Strei și a curenților puternici, doi adulți și un minor în vârstă de 5 ani au rămas izolați pe o insulă de circa 80 de metri pătrați, în mijlocul râului, la o distanță de aproximativ 10 metri față de mal.

Intervenția pompierilor a fost una dificilă, atât din cauza curenților foarte puternici, cât și din cauza vizibilității reduse, odată cu lăsarea întunericului.

„După mai bine de o oră de efort susținut, toate cele trei persoane au fost recuperate și aduse la mal în siguranță și din fericire, niciuna dintre ele nu a necesitat asistență medicală”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Sg.maj. Roxana Mateuț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *