fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Un polițist a primit o diplomă de merit, după ce a salvat viața unui copil de 13 ani. Polițistul a intervenit când băiatul, care suferă de autism, stătea atârnat peste bara balconului de la etajul IV

Zeci de polițiști au fost avansați în grad, înainte de termen, înainte de Ziua Naţională a României. Un polițist a primit și o diplomă de merit, după ce, anul acesta, a salvat viața unui copil de 13 ani. 

Agentul de poliție Ionică-Costel Dobre, de la Poliția Petrila, era de serviciu în după-masa zilei de 26 octombrie 2022. În jurul orei 16, un apel la 112 anunța că un copil stă riscă să pice din balconul unui aparatament, situat la etajul IV al unui bloc din localitate. Băiatul era atârnat pe bara balconului, putând în orice moment să cadă. Potrivit informațiilor noastre, agentul de poliție ar fi urcat la etaj, a încercat să deschidă ușa, dar aceasta era închisă. Acela a fost momentul în care și-a dat seama că trebuie să o spargă, pentru a salva viața copilului. A lovit ușa, iar înăuntru a găsit-o pe mama băiatului, în stare de semiconstiență, și l-a salvat pe copilul, care suferea de autism. În această cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

„Ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Naţionale a Românei, o parte dintre ofiţerii şi agenţii de poliţie care s-au remarcat prin merite profesionale de excepţie şi o conduită morală desăvârşită, au fost avansaţi la gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional deţinut.

Ceremonia de avansare a avut loc astăzi, la sediul Poliţiei Municipiului Deva, în prezenţa conducerii I.P.J. Hunedoara şi a numeroşi invitaţi şi parteneri instituţionali. După o scurtă evocare a importanţei momentului istoric 1 Decembrie 1918,  57 de polițiști (23 ofiţeri şi 34 agenţi de poliţie) au fost avansaţi înainte de termen, cu ocazia Zilei Naţionale a României. De asemenea, conducerea inspectoratului a acordat o diplomă de merit  agentului principal de poliţie Dobre Ionică – Costel, din cadrul  Compartimentului de Ordine Publică – Siguranță Publică și Patrulare (Poliţia Oraşului Petrila), pentru intervenţia promptă şi eficientă din data de 26 octombrie 2022, ce a condus la salvarea vieţii unui minor în vârstă de 13 ani, din oraşul Petrila”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Hunedoara.

 blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank

În semn de cinstire a Zilei Naţionale a României1 Decembrie 1918, poliţiştii hunedoreni şi o parte din autospecialele de intervenţie vor participa, alături de reprezentanţii altor instituții publice, la manifestările organizate în aceste zile în municipiul Deva şi în alte localităţi din judeţ.

Totodată, poliţiştii hunedoreni vor acţiona în stradă, în perioada următoare, pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor, astfel încât toţi cetăţenii să poată participa, în deplină siguranţă, la manifestările publice organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Astfel, în perioada 30 noiembrie 04 decembrie a.c., peste 250 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, pe raza judeţului Hunedoara, în cadrul dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, având ca şi prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia operativă în cazul producerii unor fapte antisociale.

Poliţiştii hunedoreni – în special din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea fraudelor, acţiuni speciale şi investigaţii criminale – vor fi la datorie, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în special în zonele în care au loc manifestări publice, cultural-artistice sau religioase, pentru prevenirea oricăror evenimente ce ar putea degenera în încălcări ale legii.

Totodată, poliţiştii rutieri vor acţiona cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, precum şi pe autostrada A1, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulaţiei, a combaterii vitezei excesive, precum și a prevenirii şi combaterii consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *