fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Tânăr din municipiul Hunedoara, „specialist” în furturi din autoturisme. A păgubit mai mulți șoferi, dar a fost prins de polițiști

Polițiștii hunedoreni au reușit să îl prindă pe un tânăr care a comis mai multe furturi în municipiul Hunedoara. Tânărul „prefera” să fure din autoturisme lăsate deschise de proprietari.

„În urma activităților investigative și de cercetare penală, poliţişti hunedoreni au identificat un tânăr în vârstă de 28 ani, din municipiul Hunedoara, bănuit de comiterea unor infracţiuni de furt calificat, comise pe raza municipiului Hunedoara”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Din cercetări, a reieşit faptul că, în data de 18 octombrie 2022, în jurul orei 18:55, tânărul a observat că doi bărbaţi au parcat o autoutilitară pe raza municipiului Hunedoara, în fața unui dozator de lapte (portierele autoutilitarei au fost închise, dar neasigurate), iar în timp ce bărbaţii se ocupau de igienizarea dozatorului de lapte, tânărul, profitând de neatenția celor doi, a sustras de pe bordul maşinii un telefon mobil, iar dintr-un portofel, care se afla în același loc, a sustras două carduri bancare.

Totodată, la data de 25 octombrie 2022, în jurul orei 14:00, o femeie a parcat un autoturism în spatele halei Pieței Obor, pentru a aproviziona un magazin, (lăsând maşina neasigurată) și a început să descarce marfa, timp în care tânărul, profitând de neatenția acesteia și de faptul că portierele autoutilitarei nu erau încuiate, a pătruns în interior și a sustras un telefon mobil (pe care ulterior l-a amanetat) şi 1.000 de lei.

În data de 04 noiembrie 2022, în jurul orei 09:00, tânărul a comis o infracţiune de furt cu un mod ce operare asemănător, împreună cu un minor în vârstă de 17 ani, din Hunedoara (în prezent identificat şi reţinut preventiv), cei doi sustrăgând din interiorul unei maşini parcate dar neasigurate corespunzător, portofelul şoferului și telefonul mobil al acestuia (cazul a fost prezentat anterior).
În data de 05 noiembrie 2022, în jurul orei 10:00, tânărul a pătruns în interiorul unei societăți comerciale din municipiul Hunedoara în timpul programului de funcționare şi, profitând de neatenţia angajaților societății, a sustras 500 de lei din spatele tejghelei de servire a clienților și un telefon mobil.

În data de 08 noiembrie 2022, în jurul orei 12:00, un bărbat s-a deplasat cu o autoutilitară pe raza municipiului Hunedoara pentru a livra diferite colete, iar în momentul în care a coborât din autoutilitară și s-a deplasat în partea din spate maşinii pentru a lua un colet din compartimentul destinat mărfii, cu scopul a-l preda destinatarului (lăsând portierele închise, dar neasigurate), a simțit o mișcare a autoutilitarei, motiv pentru s-a deplasat în faţa maşinii, unde l-a surprins pe tânărul de 28 de ani, care se deplasa lângă portiera maşinii.
La scurt timp, persoana vătămată a fost avertizată de o femeie cu privire la faptul că i-a fost sustras portofelul din cabina autoutilitarei, motiv pentru care acesta a alergat în direcţia în care se deplasa tânărul, iar în momentul în care l-a prins, tânărul i-a restituit şoferului bunurile pe care le-a sustras din autoutilitară (respectiv portofelul în care se aflau 1.200 de euro și 700 de lei și actele de identitate, precum și două telefoane mobile), după care a părăsit zona.

În data de 08 noiembrie 2022, un bărbat s-a deplasat la un magazin din municipiul Hunedoara cu o autoutilitară frigorifică pentru transportul unor alimente, iar în jurul orei 14:00, în timp ce descărca autoutilitara, tânărul, profitând de faptul că în jurul autoutilitarei nu se afla nicio persoană, iar portierele acesteia erau neasigurate, a pătruns în interiorul maşinii, de unde a sustras un laptop, după care a plecat.

La data de 11 noiembrie 2022, în jurul orei 11:40, tânărul a profitat de neatenţia unui şofer de camion şi a pătruns în interiorul cabinei (lăsată neasigurată) şi a sustras portofelul persoanei vătămate (în care se aflau 350 de lei, 50 de euro, carduri bancare) și un telefon mobil.

„În urma activităților investigative și de cercetare penală poliţiştii l-au identificat pe tânărul bănuit de comitere infracţiunilor de furt reclamate. Acesta a fost reţinut preventiv în cursul zilei de ieri şi depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Poliției municipiului Deva, iar în cursul acestei zile urmează să fie prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale”, mai spune purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *