fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Tânăr condamnat la 18 ani de închisoare, după ce a violat și ucis o bătrână de 87 de ani, imobilizată la pat. Detalii cutremurătoare despre ce i-a făcut femeii

Un tânăr din municipiul Vulcan a fost condamnat ieri de magistrații Tribunalului Hunedoara la 18 ani de închisoare, după ce, în vara anului trecut a violat și ucis o bătrână de 87 de ani. Detalii cutremurătoare sunt relatate în motivarea sentinței. Înainte de a comite fapta atroce, tânărul a fost la o petrecere, la ziua de naștere a unei cunoștințe. În drum spre casă, pentru că nu mai avea bani, a intrat în locuința victimei, cu gândul să fure ceva. Bătrâna, imobilizată la pat, în urma unei fracturi de bazin, a devenit victimă sigură pentru agresor.

„(…) inculpatul a trecut pe lângă locuinţa victimei şi a hotărât să intre în casă pentru a sustrage bunuri (după cum el însuşi declară). Inculpatul a intrat în casă, chiar în camera în care dormea victima, pe un geam închis dar pe care l-a forţat, profitând de faptul că era un geam mai vechi. Văzând-o în pat, inculpatul a renunţat să mai caute bunuri şi a decis să întreţină relaţii sexuale cu victima, care avea vârsta de 87 de ani şi era imobilizată la pat încă din data de 18.03.2022. Inculpatul a reuşit să întreţină relaţii sexuale cu victima care nu a putut să opună rezistenţă şi, pentru că ţipa, a lovit-o în zona capului de patru-cinci ori (declaraţia inculpatului) şi i-a astupat gura cu mâna, iar când a văzut că nu mai mişcă a ieşit pe geam şi a plecat acasă, având grijă să închidă geamul”, se arată în motivare instanței.

Totul s-a întâmplat în miez de noapte, iar a doua zi, femeia a fost găsită în casă, plină de sânge și fără viață. În urma anchetei s-au descoperit probe fizice care au indicat clar că făptașul este tânărul din Vulcan.

Alexandru Gașpar a fost condamnat ieri la 15 ani de închisoare pentru omor, 7 ani pentru viol și 2 ani pentru violare de domiciliu.

„Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 15 ani închisoare, la care adaugă un spor de 3 ani închisoare, reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 18 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a,b,d,h Cod penal pe o perioadă de 5 ani”, se arată în decizia Tribunalului Hunedoara.

Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *