fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Stadiul lucrărilor la Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva. Clădirea în care funcționează învățământul primar, finalizată aproape în totalitate

Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”, fosta ,,Generală 4”, se află în plin proces de reabilitare și modernizare pe fonduri europene.

Corpul de clădire pentru învățământul primar este finalizat aproape în totalitate, atât la interior cât și la exterior. Clădirea a fost anvelopată termic pe exterior și are finalizată și tencuiala decorativă, iar acum, muncitorii montează pervazele exterioare la geamuri.

„Clădirea are totul nou: instalații electrice și corpuri de iluminat, instalații de semnalizare la incendiu, instalații sanitare, instalații rețea voce date-rețea pentru telefonie și rețea pentru calculatoare, camere video de supraveghere, instalații antiefracție, rețea pentru agentul termic, hidranți interiori, tâmplărie PVC cu geam termopan (tripan), uși interioare PVC la sălile de clasă, tâmplărie aluminiu cu geam termopan la intrările în clădiri, șarpantă și acoperiș, instalație de climatizare (electropompe, rezervoare acumulare apă răcită, ventiloconvectoare, unitățile centrale de climatizare), parchet, lambriuri din lemn, pardoseli cu covor PVC pe holuri etc.
Urmează doar montajul obiectelor sanitare în băi”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.

Corpul de clădire pentru învățământul gimnazial este anvelopat termic și tencuiala decorativă finalizată în procent de 85%.
La interior se lucrează la montarea pardoselilor cu covor PVC pe holuri și pereți, pe etajele 1 și 2 și urmează casele scărilor. În paralel, se montează lambriurile în sălile de clasă. Potrivit administrației locale, sunt montate deja instalațiile termice, electrice, corpuri de iluminat, prize, întrerupătoare, sisteme de siguranță (antiefracție, semnalizare la incendiu, control acces etc.) și urmează să fie instalate camerele video de supraveghere.
Grupurile sanitare sunt compartimentate, placate cu gresie și faianță. Parchetul este montat în toate sălile de clasă, laboratoare și zone administrative.

„Lucrările sunt monitorizate constant de mine și de către echipa din Primărie.
La final, elevii și cadrele didactice se vor bucura de o școală cu condiții de calitate, la standarde europene”, spune primarul Devei, Florin Oancea.

Se lucrează și la sala de sport și vestiare.
În interiorul sălii de sport se lucrează la instalațiile termice, montare ventiloconvectoare, instalații electrice, curenți slabi (sisteme de detecție, iluminat de siguranță), finisaje pereți și tavane.
Urmează înlocuirea tâmplăriei vechi cu tâmplărie PVC cu geam termopan. Au fost montate ușile de aluminiu și sala de sport are acum două intrări, una de afară și una din vestiare.

La clădirea de vestiare se lucrează la structura de rezistență, cofrare și armare plăci peste etaj, iar apoi urmează zidăriile de umplere și compartimentare.

Au început și lucrările de împrejmuire a școlii. Gardul va fi din stâlpi de beton cu panouri metalice. Se montează căminele vană, alimentare hidranți, alimentare cu apă rece, pentru toate cele trei corpuri de clădire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *