fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad va avea o SALINĂ ARTIFICIALĂ. Proiectul a trecut astăzi de votul consilierilor județeni

O salină artificială va fi construită de la zero, la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad. Astfel, unitatea medicală devine printre puținele spitale de stat care va avea un astfel de spațiu. Astăzi, Consiliul Județean Hunedoara, cel care are în subordine Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad a aprobat documentația tehnico-economică pentru construirea și dotarea salinei artificale.

„Sanatoriul de Penumoftiziologie Brad tratează cu precădere bolnavi cronici cu afecțiuni pulmonare, care necesită un program de îngrijire medicală de durată și diversificat. O procedură cu rezultate semnificative în ameliorarea stării de sănătate este și terapia în salina artificală. Sanatoriul nu dispune de o astfel de dotare, care este necesară în situația actualei cazuistici medicale a pacienților care se tratează aici. Această construcție va cuprinde două încăperi unde se vor desfășura activitățile de tratare a bolilor respiratorii, un vestiar, un depozit, o boză de curățenie și spații pentru toalete.

Prin realizarea acestei investiții vor fi atinse următoarele obiective:

– Diversificarea procedurilor medicale care vor fi aplicate pacienților,
– Creșterea calității actului medical, prin aplicarea unei proceduri nemedicamentoase, fără efecte secundare,
– Scurtarea duratei de spitalizare
– Creșterea veniturilor sanatoriului, prin creșterea numărului de pacienți care vor fi tratați în această unitate medicală”, se arată în nota de fundamentare a proiectului aprobat.

Sanatoriul de Penumoftiziologie Brad îngrijește anual aproape 3.300 de pacienți. O mare parte dintre aceștia vor apela la acest procedeu medical, care are efecte semnificative în recuperarea medicală, în special a pacienților cu deficiențe respiratorii.

„Este o investiție a Consiliului Județean Hunedoara. În bugetul care va fi aprobat săptămâna viitoare, vor fi prevăzuți bani pentru salina de la sanatoriul de la Brad”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Costurile maximale pentru realizarea investiției sunt de 1.550.683 de lei, cu tot cu TVA. Unitatea sanitară estimează că va avea aproximativ 30.000 de pacienți pe an, odată ce salina va deveni funcțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *