fbpx
 • 0747.305.190
 • redactie@stiridinhunedoara.ro
 • Deva, județul Hunedoara

Șase ani de închisoare pentru activistul care a lăsat un om paralizat pe viaţă după protestul de la Râul Alb. Alin Andrioni este dat în urmărire națională și în consemn la frontieră

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au dat sentinţa finală în cazul activistului de mediu hunedorean, Alin Constantin Andrioni, care a lăsat un om paralizat pe viaţă, după protestul din luna mai 2015, de la Râul Alb. Andrioni a fost judecat pentru tentativă de omor, iar iniţial, la instanţa de fond, el a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii la bibliotecă.

Acum, judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au schimbat complet sentinţa iniţială şi l-au condamnat pe Andrioni la ani grei de închisoare, el fiind în prezent dat în urmărire pe site-ul Poliţiei Române.

Sentinţa a fost pronunţată pe 28 martie 2023, la aproape opt ani distanţă de la atacul de la Râul Alb şi cu doar două luni înainte de prescripţie.

„În temeiul art. 32 alin. 1 raportat la art. 188 alin. 1 și 2 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Andrioni Alin Constantin la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, în forma tentativei. În temeiul art. 67 alin. 2 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b şi g Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat precum şi dreptul de a conduce autovehicule şi vehicule de teren – pe o durată de 2 ani, calculată potrivit art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal, cu titlu de pedeapsă complementară. În temeiul art. 65 alin.1 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal, cu titlu de pedeapsă accesorie, în condiţiile şi pe durata prevăzute de art. 65 alin. 3 Cod penal. În temeiul art.7 din Legea 76/2008, dispune prelevarea de probe biologice, de la inculpat, fără notificare prealabilă, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Stabilește un procent de 80% culpă a inculpatului și de 20 % a părții civile în producerea prejudiciului. Reduce la sumele de 66.562,80 euro (sau echivalentul în lei la data plății) și 10.742,41 lei, cuantumul despăgubirilor materiale la plata cărora a fost obligată partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurarea SA în favoarea părții civile Bocea Mihalache. În temeiul art.1387 alin. 2 Cod civil, obligă partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A la plata către partea civilă Bocea Mihalache a sumei de 18.927,40 lei, reprezentând despăgubiri pentru pierderea câștigului din muncă aferent perioadei 2015-2021. Majorează la suma de 800.000 euro, cuantumul despăgubirilor morale la plata cărora a fost obligată partea responsabilă civilmente S.C.EUROINS România Asigurare – Reasigurare S.A. în favoarea părții civile Bocea Mihalache. Înlătură din sentința apelată dispoziția prin care partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A a fost obligată la plata către partea civilă Bocea Mihalache a sumei de 2100 lei lunar, cu titlu de prestaţie periodică. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii”, se arată în decizia Curții de Apel Alba Iulia.

Fapta pentru care Alin Andrioni a fost condamnat acum s-a petrecut pe 24 mai 2015, la Coroieşti, un sat din judeţul Hunedoara. Atunci, aşa-zisul activist de mediu a trecut cu maşina peste Mihalache Bocea, un om de afaceri care intenţiona să construiască două microhidrocentrale pe Râul Alb. El a fost, la aceea vreme, luat pe capotă şi apoi a ajuns sub roţi, fiind grav rănit.

Bărbatul a trecut prin numeroase operaţii şi şedinţe de tratament, iar acum îşi duce viaţa într-un scaun cu rotile.

 

3 thoughts on “Șase ani de închisoare pentru activistul care a lăsat un om paralizat pe viaţă după protestul de la Râul Alb. Alin Andrioni este dat în urmărire națională și în consemn la frontieră

  • Author gravatar

   Nu va este rusine sa mintiti in asemenea hal? Va mai dati si jurnalisti? Filmarea este pe net, si se vede clar ca nu a ajuns sub roti. Mafiotul se agatase lateral. Daca ajungea sub roti, era mort pe loc, anencefalilor.

  • Author gravatar

   Sa le lie rusine la judecatori si procurori corupti din Alba!!! Rusine !!!!

  • Author gravatar

   Sa le lie rusine la judecatori si procurori corupti din Alba!!! Rusine !!!! AR TREBUI BAGATI N PUSCARIE SAU DESTITUTI . condamnati oameni nevinovati la puscarie pe cata vreme voi incasati mita! Rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *