fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Reducerea TVA-ului la 5% pentru produsele destinate copiilor, adoptată de Senat

Senatul a adoptat amendamentul care vizează reducerea de TVA de la 19% la doar 5% pentru anumite produse destinate copiilor: lapte praf, scutece, șervetele, îmbrăcăminte sau scaune auto.

Legea cuprinde și un TVA tot de cinci procente pentru produsele destinate persoanele cu dizabilități. Senatul a fost prima cameră sesizată, iar Camera Deputaților este for decizional.

„Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a Senatului a adoptat, propunerea legislativă a PNL prin care se aplică o cotă de TVA de 5% pentru o serie de produse destinate copiilor, cum ar fi alimentele și îmbrăcămintea pentru sugari, scutece, șervețele și produse similare de îngrijire.
Aceeași cotă de 5% ar urma să fie aplicată și scaunelor auto pentru copii, ceea ce transpune prevederile Directivei europene 542/2022.
În cadrul Comisiei, a fost adoptat și amendamentul privind aplicarea TVA de 5% și scaunelor rulante pentru persoanele cu handicap.
Obiectivul acestor masuri este să sprijinim familiile tinere și active cu copii, efectul imediat al prevederilor votate fiind acela că părinții vor cumpăra produse destinate copiilor la prețuri mai mici.
Conform prognozelor, populația României, riscă să scadă la 15 milioane de locuitori până în anul 2050, încercăm o schimbare de trend prin masuri simple, de bază, care să ajute în mod direct în rezolvarea acestei crize demografice, dacă o putem numi așa”, spune senatorul hunedorean PNL  Vasilică Potecă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *