fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

PNL Hunedoara, după ședința cu primarii, pe tema deșeurilor: „Hunedorenii nu trebuie să plătească greșelile PSD-ului”

„Cine a greșit, să răspundă!”. Acesta este mesajul principal transmis de PNL Hunedoara, în urma ședintei extinse a Biroului Politic Județean, care a avut loc după decizia pe fond a Tribunalului București de a anula procedura de licitație, prin care Supercom a devenit operatorul Zonei 3 Centru.

Vineri, magistrații Tribunalului București au decis să admită în parte contestația făcută de societatea Brai-Căta, în urma deciziei ADI Deșeuri de atribuire a contractului pentru salubrizarea Zonei 3 către firma Supercom. Potrivit deciziei instanței, a fost constatată „nulitatea procedurii de achiziţie publică finalizată cu încheierea Contractului LOT3 nr. 44/10.10.2022”. Sancțiunile alternative aplicate de magistrați sunt următoarele: contractul va avea termen de execuție până în luna mai (deși el trebuia să continue până în octombrie 2023 – n.r.), iar ADI Deșeuri va primi o amendă judiciară de un milion de lei. Decizia instanței nu este definitivă.

La finalul ședinței cu primarii liberali, PNL Hunedoara a transmis următorul comunicat de presă, pe care îl prezentăm în integralitate:

Comunicat de presă PNL Hunedoara:

Hunedorenii nu trebuie să plătească greșelile PSD – ului!

La sfârșitul săptămânii trecute, Tribunalul București a admis  în parte contestația formulată de către societatea Brai-Cata, în urma deciziei ADI Deșeuri de atribuire a contractului pentru salubrizarea Zonei 3 către operatorul Supercom. Tribunalul București a constatat nulitatea procedurilor de achiziție publică și a dispus ca prezentul contract să aibă termen de execuție până în luna mai a acestui an și nu în luna octombrie, cum era inițial prevăzut. Mai mult decât atât, magistrații au hotărât aplicarea unei amenzi judiciare de un milion de lei celor de la ADI Deșeuri.

Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara consideră că suma de un milion de lei aplicată de instanță drept amendă judiciară, în cazul în care va rămâne definitivă, trebuie plătită de cei care au greșit!

Nu suntem și nu vom fi de acord ca acești bani să fie achitați de către unitățile administrativ – teritoriale, doar pentru că au câte un reprezentat în ADI Deșeuri, și în niciun caz nu trebuie ca oamenii să achite amenda judiciară, rezultatul incompetenței crase a pesediștilor. Amenda trebuie asumată și achitată de cei care au greșit.
Biroul Politic Județean al PNL Hunedoara atrage atenția că situația este extrem de gravă și trebuie tratată cu maximă seriozitate de toți factorii direct implicați.

Acum avem în zona 3 și în curând și în zonele 1 și 2 un operator ales prin negociere directă fără publicare. Această procedură (declarata ilegală de instanță) este una temporară. Considerăm că ADI Deșeuri a avut suficient timp să pregătească caietele de sarcini pentru o licitație competitivă, care să garanteze operatori serioși. Liberalii hunedoreni vor cere și vor vota un calendar foarte strâns al elaborării documentelor necesare demarării licitațiilor.

Totodată, reprezentanții PNL în ADI vor solicita efectuarea unui audit extern, efectuat de un specialist neutru, pentru a clarifica unde s-au dus banii hunedorenilor și dacă legile țării au fost respectate. Cine a greșit, trebuie să răspundă!

Biroul de presă

PNL Filiala Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *