fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Plângere penală împotriva unui medic din UPU Deva. Un bărbat acuză că tatăl său a fost lăsat să plece acasă, deși analizele indicau o afecțiune gravă. A doua zi, omul a intrat în comă și a murit după alte 10 zile

Un bărbat din Deva a făcut plângere penală împotriva unui medic de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Deva după ce, spune el, tatăl său a fost lăsat să plece acasă, deși valorile analizelor medicale indicau o afecțiune gravă. După câteva ore de la momentul în care bărbatul a ieșit din UPU, acestuia i s-a făcut din nou rău, de data aceasta intrând în comă, în urma unui șoc septic. A mai trăit 10 zile, fiind răpus de septicemie.

Bărbatul de 77 de ani ducea pe picioare un cancer de aproape 20 de ani. În data de 1 iulie, dimineața, acesta a căzut în casă. Când a venit soția sa acasă, l-a găsit pe jos, cu capul spart, și a chemat un vecin în ajutor, pentru a-l putea ridica. Au sunat la 112, o ambulanță SMURD a venit și l-a dus la spitalul din Deva, iar după câteva ore omului i s-a dat drumul acasă, cu toate că analizele indicau o infecție puternică în corp. După alte câteva ore, bărbatul era din nou în Urgență, inconștient. De această dată, a fost preluat de un alt medic, care l-a internat imediat. Omul a ajuns la secția de Oncologie, iar apoi a fost transferat pe ATI, în comă. În urma analizelor făcute în data de 2 iulie, a reieșit că pacientul avea Salmonella și, cel mai probabil, această bacterie – despre care nici el și nici familia nu știa că o are – i-a cauzat septicemia.

„Sâmbătă dimineață, tata a căzut în casă. A amețit, a căzut și și-a spart capul. Când a ajuns mama acasă, nu a putut să îl ridice de jos, era semiconștient. A chemat un vecin, care a ajutat-o să îl pună în pat. A ajuns fratele meu acasă, a venit SMURD-ul, l-au dus la spital, l-au cusut la cap, i-au făcut analizele, l-au pus să semneze ceva și l-au trimis acasă. Se văd valorile cât sunt! Nu poți să trimiți un om acasă cu valorile acestea în corp. Dacă ești medic! L-a dus fratele meu acasă cu mașina, pentru că nu l-a mai dus salvarea, au ajuns în fața blocului, și a putut să urce până la etajul 2. De la etajul 2, nu a mai putut. După-masa am vorbit cu el, dar era slăbit rău de tot. Duminică dimineața, la ora 6, îmi trimite fratele meu mesaj pe whatsapp, «tata e în spital, în comă». Marțea aceasta, tata are o săptămână de când a murit. Cum poți să trimiți un om acasă, dacă are analizele atât de proaste? Astea sunt valori care nu sunt compatibile cu viața. Tu, dacă ești medic, nu trimiți acasă un om cu valorile astea. Nu îți pasă, se vede clar! A doua zi, analizele îi explodaseră. Era cu insuficiență renală și septicemie. Tu, dacă ești medic, și vezi ditamai infecția în corp, nu îl trimiți acasă”, declară Paul Goia, fiul bărbatului decedat.

În momentul în care a ajuns prima dată la spital, analizele bărbatului indicau starea septică. Asta spune directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva, Lucian Miron, care a studiat buletinul de analiză.

blank

Medicul Lucian Miron, director medical al Spitalului Județean de Urgență Deva, susține că va analiza situația și tot ceea ce s-a întâmplat.

„Într-adevăr, pacientul are niște modificări care duc înspre a fi stare septică. Mă uit și văd și eu asta. Dacă tu, ca doctor, nu te-ai uitat, e o problemă. Dacă pacientul a venit pentru altceva, dar tu i-ai luat analizele, trebuia să sesizezi că pe analizele respective sunt niște modificări. Altfel, de ce i-ai luat analizele? Numai așa, ca să fie la număr? Dacă tot le-ai făcut, măcar folosește-le. Dumnealui (fiul bărbatului decedat – n.r.) să facă solicitare, plângere către spital, către Colegiul Medicilor… Medicul trebuie să și răspundă pentru faptele lui. Nu mai putem să răspundem noi pentru faptele tuturor. Din punctul nostru de vedere, are tot concursul să primească documentele de care are nevoie din partea noastră. Vedem și analizăm și noi situația și ce s-a întâmplat”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva, medicul Lucian Miron, care este și purtătorul de cuvânt al instituției.

Duminică, 2 iulie, ziua în care bărbatul a intrat în comă, rezultatele analizelor explodaseră. Paul Goia a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, împotriva medicului care l-a tratat pe tatăl său în prima zi în care acesta a fost dus în Urgență.

blank

Mâine, bărbatul va depune o plângere și la Spitalul Județean de Urgență Deva, dar și la Colegiul Medicilor din județul Hunedoara.

1 thought on “Plângere penală împotriva unui medic din UPU Deva. Un bărbat acuză că tatăl său a fost lăsat să plece acasă, deși analizele indicau o afecțiune gravă. A doua zi, omul a intrat în comă și a murit după alte 10 zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *