fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Parteneriate pentru învățământul dual, la Deva. Două firme vor pregăti profesional elevi, pentru a deveni mecanici și electricieni auto sau electromecanici

Consiliul Local Deva a aprobat, în ședința ordinară din luna februarie, trei contracte de parteneriat între municipalitate, Liceul Tehnologic „Transilvania” și două societăți comerciale – S.C. Auto Schunn S.R.L și S.C. Dar Dräxlmaier Automotive S.R.L., în vederea pregătiri profesionale a 18 elevi.

Primul contract de parteneriat a fost aprobat între Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva, Municipiul Deva și S.C. Dar Dräxlmaier Automotive S.R.L pentru formarea profesională a 14 elevi, de clasa a IX-a prin învăţământul dual, începând din anul şcolar 2023-2024, și care va avea ca scop formarea profesională de calitate a elevilor, în vederea angajării lor după absolvire în conformitate cu nivelul de pregătire şi competenţe certificate. S.C. Dar Dräxlmaier Automotive S.R.L îi va învăța pe adolescenți, prin practică, domeniul de pregătire profesională Electromecanic, calificarea profesională Electromecanic utilaje și instalații industriale.

Celelalte două contracte de parteneriat au fost semnate între municipalitate, unitatea de învățământ și firma Auto Schunn. Societatea va forma profesional patru elevi, de clasa a IX-a: doi – în meseria de mecanic auto, iar doi – în meseria de electrician auto.

Elevii vor avea asigurat transport la și de la locul de practică, o masă gratuită pe zi, la locul de practică, echipament de lucru și protecție, rechizite necesare pe perioada practicii și o bursă de 200 lei/lună, condiționată de prezența la cursurile teoretice și practice. Dacă elevul înregistrează mai mult de 10 absențe nemotivate din numărul total de ore din luna precedentă, bursa profesională nu se acordă pe o perioadă de o lună.

,,Primăria Municipiului Deva susține dezvoltarea învățământului profesional și dual. Administrația publică locală este interesată și implicată activ în sprijinirea învățământului profesional dual, alături de agenții economici din localitate, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și instituțiile de învățământ cu profil tehnic din Deva. Municipalitatea promovează învățământul profesional și dual către agenții economici care își desfășoară activitatea în Deva, dar și către potențialii investitor”, declară Nicolae-Florin Oancea, Primarul Municipiului Deva.

Învățământul dual este o formă de pregătire a elevilor prin implicarea directă a operatorilor economici în procesul de pregătire profesională, astfel încât la finalul anilor de studiu, aceștia să aibă asigurat un loc pe piața forței de muncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *