fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Oportunități de carieră pentru tinerii din județul Hunedoara

După multe eforturi și lupte de reconstruire a unui județ puternic industrializat și lăsat apoi în paragină, tinerii se întreabă ce-i de făcut mai departe după terminarea școlii? Spre ce meserii se îndreaptă și ce oportunități le apar în cale pentru a-i ajuta să-și construiască o carieră?
Inspirați de munca și dedicarea doamnei profesoare Daniela Feier care a pus bazele postlicealei sanitare „Vasile Goldiș” Deva, am fost curioși să consultăm o ofertă educațională bine structurată și să vedem ce are de oferit. Aprofundăm așadar acest „studiu de caz” documentat al Postlicealei ”Vasile Goldiș” din Deva, unde aflăm că există pârghiile necesare pentru o carieră în domeniul medical și unde se predau tainele meseriei de asistent medical farmacie și asistent medical generalist.

Este postliceala o soluție care satisface o nevoie reală de pe piață? Noi credem că da! Pentru acei tineri sau adulți în toată firea care s-au visat la domeniul medical, dar nu au avut curajul sau contextul favorabil, postlicealele oferă un program educațional echilibrat, combinând teoria cu practica în spitale. Un alt avantaj este oportunitatea de a participa la schimburi școlare/ programe internaționale renumite (Erasmus) de unde studenții de vor întoarce cu experiențe valoroase.

Ca să te înscrii într-un astfel de program, nu ai nevoie nici măcar de BAC (e dezirabil, dar nu musai). Am notat cu atenție toată documentația cerută la această postliceală, cu mențiunea că dosarul plic nu mai este obligatoriu pentru instituțiile publice care îl cereau, dar în acest caz este un ajutor real pentru organizarea tuturor actelor necesare.

Acte necesare inscrierii:
1.Cerere tip (se primește la înscriere)
2.Certificat de naștere (copie legalizată)
3.Carte de identitate (copie simplă)
4.Certificat de căsătorie (dacă este cazul, copie simplă)
5.Diplomă de bacalaureat sau certificat de absolvire 12 clase (copie legalizată)
6.Adeverință medicală (apt pentru școală)
7.Patru poze 3/4
8.Chitanța platei taxei totale sau parțiale de școlarizare
9.Dosar plic

Stând de vorbă cu studenții de acolo și cu cadrele didactice, aflăm și alte beneficii care vin la pachet cu această investiție: toate specializările/calificările sunt acreditate de Ministerul Educației și Cercetării, cadrele didactice sunt specializate și empatice, ai oportunitatea să faci practică profesională în țări europene (Erasmus în Portugalia) și să te angajezi oriunde în U.E., se organizează schimburi școlare internaționale și activități extrașcolare interesante și relevante domeniului de activitate, anul de studiu este împărțit în 5 luni de practică și 5 luni de cursuri, în cei 3 ani de studiu și practică deprinzi tot ce e nevoie pentru o meserie respectată, iar taxa școală o poți plăti integral sau în rate.

Îți lăsam mai jos fluturașul cu toate detaliile pe care le-am dezvoltat și noi aici, iar dacă ești pe cale să iei o decizie pentru cariera ta, poate îți este de folos. Pe doamna Daniela o găsiți telefonic sau pe mail, când nu e ocupată să pună țara la cale cu ideile creative și îndrăznețe care au ajutat până acum mii de elevi și studenți.

Contact Postliceala „Vasile Goldiș” Deva:
Mail: Contacostlicealasanitaravgoldisdeva@gmail.com
Telefon +40 770 596 401

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *