fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani, arestați preventiv, după ce au tâlhărit un bărbat. Și-au pândit victima la bancomat și au atacat-o

O minoră de 14 ani și un tânăr de 18 ani au fost arestați preventiv, după ce au tâlhărit un bărbat de 42 de ani, din Petroșani. Cei doi, ajutați de un alt băiat de 16 ani, care a fost plasat acum în arest la domiciliu, și-a pândit victima în timp ce retrăgea bani de la bancomat, iar apoi au atacat-o. Omul a fost trântit la pământ și lăsat fără 1.000 de lei. Cei trei făăptași au fugit apoi, dar bărbatul a reușit totuși să o prindă de minoră. În timp ce  încerca să o imobilizeze, unul dintre tineri a început să-l lovească cu pumnii. Victima a rămas pe asfalt, inconștientă.

„În urma cercetărilor efectuate în cazul comiterii, a unei infracţiuni de tâlhărie, poliţiştii Poliţiei Municipiului Petroşani au reuşit identificarea a trei tineri, bănuiţi de comiterea faptei reclamate.
În acest caz, poliţiştii au stabilit că persoana vătămată, un bărbat de 42 de ani, a retras în după-amiaza zilei de 12 ianuarie 2023 o sumă de bani de la un ATM situat pe raza municipiului Petroșani, iar în timp ce se deplasa pe Aleea Poporului, a fost abordat din spate de un grup de 3 tineri (doi băieți și o minoră) care l-au trântit şi l-au deposedat de 1.000 de lei, pe care îi avea în buzunarul pantalonilor.
Ulterior, cei trei au fugit, fiind urmăriți de persoana vătămată care a oprit-o pe minoră, încercând să o imobilizeze, însă unul dintre tineri i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul, situaţie în care bărbatul a căzut şi a rămas la pământ în stare de inconştienţă, după care tinerii au fugit.
În data de 16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Petroșani, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Petrila, au organizat o acţiune în urma căreia i-au depistat pe ce trei tineri, unul în vârstă de 18 ani, unul de 16 ani şi o minoră în vârstă de 14 ani, toți din orașul Petrila, care au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Petroșani, în vederea continuării cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Față de cei trei tineri, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, iar în data de 17 ianuarie 2023, aceştia au fost prezentați magistraţilor, care au dispus, faţă de tânărul de 18 ani şi faţă de minora de 14 ani, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, în timp ce faţă de minorul de 16 ani a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *