fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Motociclistul care trezește devenii, în miez de noapte. Postarea care a devenit virală pe Internet

Zgomot infernal, făcut de un motociclist, în miez de noapte, în Deva. Într-o postare făcută pe un site de socializare, zeci de deveni reclamă că, de câteva nopți, sunt treziți de zgomotul asurzitor pe care îl face un motociclist, prin oraș. Azi-noapte, spre exemplu, omul ar fi turat motorul timp de mai multe ore, iar reclamațiile au venit de la oameni care locuiesc în diferite zone ale Devei.  Postarea a fost făcută în jurul orei 12, iar comentariile au „curs” până spre ora 3.

„Acum este pe Bălcescu. Așa ceva… cred că își bate joc de noi, altfel nu îmi explic. Ne dă trezirea”.

„Îl aud și eu… păcat că nu îl aude cine trebuie să audă de fapt…”.

„De la ora 21, are program în fiecare seară în Dorobanți, până după miezul nopți”.

„Și aseară la 12 noaptea turuia cu tigaia lui”.

„Oricum, ar trebui să reacționăm și să facem sesizare la Poliție. Așa dacă tăcem, vom avea același rezultat noapte de noapte, să suportăm pe balamucul asta de om, ce nu are somn!! Poliția văd că nu se autosesizează, deși locuiesc în același oraș, deranjul ar trebui să îl simtă și ei!!”.

„Mai înainte a trecut pe Aleea Jiului”.

„Da, l-am auzit și eu, deranjează foarte tare mai ales că trebuie să dorm cu geamul deschis, fiind cald. Nu înțeleg cum de nu-l aude nici un echipaj de la poliția locală sau jandarmerie că-i mai văd patrulând uneori”.

„Și eu l-am auzit, mi-a trezit și fetița de 3 ori”.

„Să sperăm că se autosesizează poliția să îl întrebe de sănătate, totuși e toiul nopții!”.

„Da și eu! Și în noaptea ce a trecut, la ora 2, îl plimbă ăla cu coarne !! Poliția doarme !!”.

„Nici nu apuc să-l văd bine, că are o viteză… doar se aude foarte tare în tot bulevardul”.

„A urcat și în Micro, tot la ora 2, ne-a dat trezirea nemernicul!”.

„Acum se aude prin Micro motorul!! Eu aș suna la poliție să sesizez tulburarea liniștii publice, dar ai mei dorm în casă și până mi se cer datele la telefon trezesc toată casă…”.

Peste 100 de comentarii a strâns postarea de pe site-ul de socializare, iar o persoană, deranjată de zgomotul asurzitor din toiul nopții, a sunat la 112 pentru a reclama gălăgia la poliție. Oamenii legii nu au reușit însă să îl identifice pe motociclist.

„A fost un apel pe 112, iar colegii mei s-au deplasat în regim de urgență la fața locului, dar nu au găsit pe nimeni. Au vrut să ia legătura cu apelantul, pentru a afla mai multe detalii, dar apelantul nu a mai vrut să răspundă. Alte apeluri la 112 sau alte sesizări de acest fel nu au mai fost în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Carla Strujan.

Conform legii nr. 61/1991, „constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

  • alin. 25: tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
  • alin 26: tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora”.

Contravențiile prevăzute la aliniatul 25, din Legea 61/1991, se sancționează cu amendă de până la 1.000 de lei, iar cele care se încadrează la alinitatul 26 cu amendă de până la 1.500.

1 thought on “Motociclistul care trezește devenii, în miez de noapte. Postarea care a devenit virală pe Internet

    • Author gravatar

      Oamenii legii nici nu vor reuși vreodată să-l identifice pentru că sunt slab pregătiți profesional și, mai ales, nu le pasă. Odihnească-se în pace prin birourile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *