fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Ministrul Transporturilor, în vizită pe șantierul din Gara Simeria. Grindeanu: „Acest tronson Gurasada-Simeria e undeva la 75-76%”. Gara din Deva va fi finalizată anul viitor

Vizită de lucru a ministrului transporturilor Sorin Grindeanu în județul Hunedoara. Astăzi, oficialul a fost prezent în șantierul din Gara Simeria, pentru a vedea cum se desfășoară lucrările. Ministrul a venit cu eliopterul și a aterizat pe stadionul din localitate, care se află vizavi de gară. Astăzi, Sorin Grindeanu a vizitat mai multe șantiere din țară, acesta fiind motivul pentru care a decis să folosească acest mijloc de transport.

„Acest tronson Gurasada-Simeria e undeva la 75-76%. Mare parte din acest tronson va fi finalizat anul acesta, vor mai rămâne câteva puncte pe care le vom finaliza în primele luni ale anului viitor, astfel încât, în primăvară, să fie încheiată această lucrare. Unul din aceste puncte este cel legat de gara din Deva și, de asemenea, acel sit arheologic de la Micia. La Micia s-au făcut descărcările arheologice, s-au făcut toate lucrurile, dar astea au consumat timp. Undeva în martie-aprilie va fi inaugurat acest tronson, ajungându-se la viteza maximă de circulație, undeva la 160 de kilometri (la oră – n.r.). Toate aceste tronsone care merg înspre Arad, o parte dintre ele va fi finalizată pe parcursul acestui an, iar partea cealaltă, undeva la începutul anului viitor. Toate sunt undeva la 70-80-90%, în acest moment, când vorbim. În a doua jumătate a anului viitor se va circula cu viteza de 160 de kilomtri la oră de la Curtici până după Simeria, până spre Sighișoara”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Referitor la gara din Deva, Eugen Dedu, director CFR, a declarat că aceasta va fi finalizată în primăvara anului viitor.

„Este o parte care este proprietatea unei societăți. Această situație este de foarte mult timp. Gara din Deva se va desființa parțial, dar lucrările se vor realiza exact așa cum sunt proiectate. Nu se demolează complet și se va finaliza în primăvara anului viitor”, Eugen Dedu, director CFR.

Proiectul de reabilitare a tronsonului Simeria – Gurasada (41 km) este parte componentă a Coridorului IV Pan European. Proiectul de modernizare derulat în stația CFR Simeria vizează refacerea rețelei de cale ferată, restaurarea clădirii gării (monument istoric), reconstrucția pasarelei pietonale spre oraș și a pasajului subteran care asigură accesul călătorilor spre și dinspre peroane.

blank blank blank blank blank blank

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *