fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Ministrul Mediului, vizită în comuna Baia de Criș, grav afectată de inundațiile din acest sfârșit de săptămână

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vizitat, luni, localităţile afectate de inundaţii din judeţele Arad şi Hunedoara şi a cerut evaluarea rapidă a pagubelor pentru a se primi sprijin guvernamental. „Avem cote în scădere, iar în acest moment nu sunt oameni în pericol”, a afirmat ministrul. În zonele afectate încă se intervine pentru scoaterea apei din gospodării, decolmatarea fântânilor şi reluarea funizării apei potabile şi a energiei electrice.

Ministrul Mircea Fechet s-a aflat luni după-amiază în judeţul Hunedoara, în comuna Baia de Criş, grav afectată de viiturile produse în weekend.

„Ne asigurăm că vom cuantifica foarte bine pagubele, deoarece acestea vor face obiectul unei Hotărâri a Comisiei pentru Situaţii de Urgenţă şi se vor materializa într-un proiect de Hotărâre de Guvern, astfel încât toate persoanele afectate de inundaţii, fie că vorbim de judeţul Arad, fie că vorbim de judeţul Hunedoara, să poată să fie ajutate cu sumele necesare refacerii gospodăriilor şi a infrastructurii”, a declarat ministrul.

,,Am prezentat Ministrului Mediului situația actuală și necesitățile urgente ale tuturor zonelor afectate din județul Hunedoara și măsurile de intervenție întreprinse până în prezent. Siguranța hunedorenilor din aceste zone a fost pe primul loc la fiecare intervenție avută în aceste zile și nopți. Intervențiile au fost prompte, rapide, iar mobilizarea echipelor de salvare ale ISU Hunedoara, a autorităților locale și județene, dar și a mediului de afaceri privat a fost exemplară. Suntem alături de toate comunitățile locale afectate, am discutat punctual despre fiecare localitate în parte și facem tot ce este posibil pentru a readuce situația la normalitate. În contextul acestei întâlniri, am supus discuției și investițiile extrem de necesare din nordul județului nostru, barajul Mihăileni, infrastructura de pe valea Ciungani din Vața de Jos, dar și despre rezolvarea problemelor din zona Țării Hațegului. Îi mulțumesc ministrului Mircea Fechet că a venit alături de noi și pentru faptul că ne oferă sprijin pentru a face față provocărilor în curs”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

După aproape 20 de ore de la inundațiile masive, aseară, ISU Hunedoara a anunțat că, în zona comunei Baia de Criș, au reușit să elimine efectele viiturilor, iar echipajele s-au întors la bază.

Potrivit ISU Hunedoara, în continuare, în urma ruperii unui pod de acces, satul Ulm, comuna Cerbăl, din Ţinutul Pădurenilor, este izolat din punct de vedere al accesului auto.

De asemenea, în localităţile Hăşdău şi Vălari, pompierii Detaşamentului Hunedoara intervin cu motopompe pentru evacuarea apei şi aluviunilor din 10 gospodării inundate.

Luni seară încă nu erau alimentate cu energie electrică localităţile Vălari, Arănieş, Lelese, Sohodol şi Runcu Mare, din aceeaşi zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *