fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Ministrul Agriculturii din Iordania, prezent în județul Hunedoara, alături de omologul lui din România, Petre Daea. Au vizitat o fermă de ovine din comuna Romos

Berbecuții crescuți în județul Hunedoara, în comuna Romos, ajung în Iordania. Astăzi, ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat, însoțit de omologul lui din România, Petre Daea, a fost prezent în județ, la fermele crescătorului de ovine Dumitru Andreșoiu.

La întâlnirea din comuna Romos au fost prezenți și reprezentanți ai Prefecturii Hunedoara, ai Consiliului Județean Hunedoara, ai primăriei Romos, dar și angajați ai instituțiilor cu expertiză în agricultură și mai mulți fermieri hunedoreni.

„Astăzi, am avut bucuria de a-i ura bun-venit în județul Hunedoara, bunului nostru prieten, Petre Daea. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a revenit în județul nostru alături de Khaled Hneifat, Ministrul Agriculturii din Iordania, însoțit de o numeroasă delegație.
Această vizită este un privilegiu pentru noi cu atât mai mult cu cât cei doi demnitari și-au manifestat dorința de a vizita o fermă de ovine din comuna Romos.
Mă bucur că activitatea fermierilor hunedoreni este prezentată ca exemplu solid de bună practică în domeniul zootehniei la nivel european!
Datorită eforturilor depuse de fermieri și de specialiștii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, România are șansa uriașă de a transforma agricultura românească într-una competitivă!
Județul Hunedoara se află pe drumul modernizării agriculturii și al creșterii potențialului agricol, iar vizita de astăzi este o dovadă puternică în acest sens”, spune președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

În cadrul vizitei oficiale au fost discutate modalitățile de intensificare a cooperării între cele două state, accent fiind pus pe schimburile comerciale în domeniul agricol, spun reprezentanții Prefecturii Hunedoara.

„Cred că este foarte important ca mediul de afaceri hunedorean din domeniul agricol să fie stimulat și expus oportunităților de dezvoltare de pe piețele externe, iar vânzarea produselor hunedorene autohtone în alte țări reprezintă o modalitate pentru a realiza acest deziderat. România este un agent furnizor important de ovine și grâu pentru Iordania și consider că schimburile comerciale trebuie ridicate la un nivel cât mai înalt. Un bun exemplu de urmat, care ne aduce cinste și de care suntem mândri, este reprezentat de hunedoreanul Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țara noastră, prezent la această întâlnire bilaterală deosebit de importantă.” – a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *