fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Medicul Răzvan Betea este noul șef al secției de Obstetrică-Ginecologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva

Medicul Răzvan Betea este noul șef interimar al secției de Obstetrică-Ginecologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva. Numirea sa în funcție a fost făcută cu data de 1 aprilie 2023, pentru trei luni, mandatul putând fi prelungit pentru alte trei luni. În această perioadă, potrivit managerului unității sanitare, va fi organizat un concurs pentru ocuparea funcției de șef de secție Obstetrică-Ginecologie.

Numirea medicului Răzvan Betea ca șef de secție este o surpriză, medicul Romeo Stănescu ocupând această funcție de peste 10 ani.

„Doctorului Stănescu i-a expirat contractul, iar începând cu data de 1 aprilie a fost numit interimar medicul Răzvan Betea. Am vrut un suflu nou, care să revigoreze secția. Noi o să scoatem postul la concurs. Domnul Stănescu rămâne medic în spital. Dacă scoatem postul la concurs și el vine și ia examenul, poate să fie șef de secție în continuare”, a declarat pentru Știri din Hunedoara managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Emil Stoica. 

Medicul Răzvan Betea este unul dintre cei mai apreciați medici ginecologi din județul Hunedoara și este singurul medic din județul nostru care este specializat în diagnosticarea, investigarea și tratarea cancerelor ginecologice. Gineco-Oncologia reprezintă o supraspecializare în ginecologie, care se ocupă cu tratamentul medical sau chirurgical al cancerelor de sân, de ovar, de uter, vulvă sau vagin. Se află în colaborare permanentă cu Oncologia medicală și Radiologia Oncologică, pentru a se putea aplica un plan corect de tratament pacientelor cu patologie oncologică ginecologică.

Astfel, cancerele ginecologice pot fi depistate, investigate și tratate și la Deva, de la momentul în care dr. Betea a obținut supraspecializarea în gineco-oncologie. Tratarea acestor tipuri de maladii se putea face, până în urmă cu aproximativ un an, doar în centre universitare sau institute oncologice, dar acum pacientele cu diagnostic de cancer ginecologic au posibilitatea reală de a fi investigate și tratate la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

Sursa foto: Facebook/Răzvan Betea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *