fbpx
 • 0747.305.190
 • redactie@stiridinhunedoara.ro
 • Deva, județul Hunedoara

Medici psihiatri scăpați de condamnările penale, după ce faptele s-au prescris. Internări fictive la spitalul din Zam

Final de proces pentru patru medici trimiși în judecată, încă din anul 2018. Ioan Negrulescu, Dan Simion Grecu, Simion Sorin Terpe și Ileana Cristuț, toți la vremea aceea medici psihiatri la Spitalul de Psihiatrie din Zam, au fost acuzați că au făcut peste 80 de internări fictive.

În iulie 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a trimis în judecată șase inculpați acuzați de infracțiuni de corupție. Procurorii susțineau că medicii au făcut internări fictive în spital, pentru zeci de persoane, în baza unor foi de observații false. Prejudiciul calculat în dauna Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara depășea 500.000 de lei. Faptele au avut loc în perioada 2014 – 2015.

Inițial, pe fond, medicii, o asistentă și un localnic din Zam au fost achitați de Tribunalul Hunedoara, după ce au fost înlăturate de la dosar interceptările realizate de Serviciul Român de Informații.

Hotărârea Tribunalului Hunedoara a fost imediat contestată de procurori, iar dosarul a ajuns, în luna februarie 2021, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Astăzi, magistrații Curții de Apel au dat sentința în acest dosar. Toți inculpații au scăpat de condamnările penale, după ce faptele s-au prescris. Dar, trebuie să plătească înapoi către CJAS Hunedoara sumele decontate în urma internărilor fictive dovedite în instanță.

„Obligă pe inculpatul Negrulescu Ioan să plătească părții civile suma de 32.814,77 lei, reprezentând suma decontată către Spitalul de Pshiatrie Zam pentru cei 14 pacienți internați fictiv;

Obligă pe inculpatul Grecu Dan Simion să plătească părții civile suma de 1.343,36 lei, reprezentând suma decontată către Spitalul de Pshiatrie Zam pentru pacientul internat fictiv;

Obligă pe inculpatul Terpe Simion Sorin să plătească părții civile suma de 1.896,20 lei, reprezentând suma decontată către Spitalul de Pshiatrie Zam pentru cei 2 pacienți internați fictiv; 

Obligă pe inculpatul Cristuț Ileana să plătească părții civile suma de 4.401,36 lei, reprezentând suma decontată către Spitalul de Pshiatrie Zam pentru cei 3 pacienți internați fictiv.

Respinge acțiunea civilă formulată împotriva inculpatei Lungu Ramona Mioara. Menține măsurile asigurătorii instruite asupra bunurilor inculpatului Negrulescu Ioan prin ordonanţa procurorului din 29.07.2016. Revocă măsurile asigurătorii instituite asupra bunurilor inculpaților Grecu Dan Simion, Terpe Simion Sorin și Cristuţ Ileana prin ordonanţa procurorului din 29.07.2016. Revocă măsurile asigurătorii instituite asupra bunurilor inculpatei Lunga Ramona Mioara prin ordonanțele procurorului din data de 18.05.2015 și 29.07.2016 și dispune restituirea către inculpată a sumelor de 1.600 lei și 30 euro (…)”, se arată în decizia de astăzi a Curții de Apel Alba Iulia.

Hotărârea magistraților Curții de Apel Alba Iulia este definitivă.

2 thoughts on “Medici psihiatri scăpați de condamnările penale, după ce faptele s-au prescris. Internări fictive la spitalul din Zam

  • Author gravatar

   Veniți la SC APAPROD SA – Deva ,să vedeți angajați fictivi.Culmea e că toți sunt din anturajul fostului director,Arion Victor, Deși acesta a fost schimbat, iar departamentul de resurse umane a fost informat de către ITM Hunedoara acesta,probabil, așteaptă ca altcineva să cerceteze și să decidă în locul lor.

  • Author gravatar

   Nu se iau măsuri în firma asta decât atunci când este prea târziu.De exemplu,la Orlea, în 2009 când,fizic,erau doar 2 laborante pentru că nu aveau cu cine discuta, ceilalți fiind prezenți doar pe hârtie,lucrurile s-au rezolvat doar când lucrurile nu mai puteau fi acoperite, apărând deja în presă.

   Până atunci toți mucles.

   Arion „șmecherie” Victor nu știa nimic,este?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *