fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(LISTĂ) Topul firmelor hunedorene. Cele mai performante companii din județ, premiate de Camera de Comerț și Industrie Hunedoara

Cea mai importantă competiție în afaceri și-a decernat, aseară, premiile. Camera de Comerț și Industrie Hunedoara a premiat, în cadrul unui eveniment desfășurat la Conacul Archia, cele mai performante firme din județul Hunedoara. Realizat în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, Topul constituie un mijloc eficient de a promova activ firmele locale, care au obţinut în fiecare an rezultate economice foarte bune.
La eveniment au participat peste 200 de invitați, reprezentanți ai celor mai performante companii, ai mediului politico-administrativ, social şi mass-mediei locale.

„Clasamentul firmelor premiate este realizat pe baza rezultatelor financiare ale fiecărei firme pe anul 2021, înregistrate la Ministrul Finanţelor Publice. Datele de identificare ale firmelor provin de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, domeniul de activitate din bilanţurile acestora, iar actualizarea lor s-a făcut în baza declaraţiilor comercianţilor.

Criteriile de grupare au fost stabilite în funcţie de domeniile de activitate şi mărimea firmei, indicatorii de eficienţă au luat în considerare cifra de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat”, susțin reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara.

La întocmirea clasamentului din acest an au participat 12.080 societăţi comerciale hunedorene, societăţi cooperative/organizaţii cooperative, institute de cercetare şi regii autonome, dintre care, după aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate conform metodologiei 3.942 firme, 1.110 dintre acestea fiind clasate în top, pe primele 3 locuri.

TOP 10, cele mai performante societăți din județul Hunedoara

1. PHILIPS ORĂȘTIE SA
Activitate: Fabricarea de aparate electrocasnice

2. ARCELORMITTAL HUNEDOARA SA
Activitate: Productia de metale feroase sub forme primare si de feroaliaje

3. FARMACEUTICA REMEDIA DISTRIBUTION & LOGISTICS S.R.L.
Activitate: Comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice

4. EUROSPORT DHS SA
Activitate: Fabricarea de biciclete şi de vehicule pentru invalizi

5. ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS PRODUCTION ROMANIA S.R.L.
Activitate: Fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice

6. T&O PRODCOM SRL
Activitate: Comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun

7. BESSER ROMANIA SRL
Activitate: Fabricarea altor produse din material plastic

8. FARES TRADING SRL
Activitate: Comerț cu ridicata cu cafea, ceai, cacao și condimente

9. GERAICO PROD COM SRL
Activitate: Comerț cu ridicata al băuturilor

10. DRUPO SRL
Activitate: Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.

Topul firmelor a devenit an de an, fără nici o îndoială, cea mai importantă competiţie în afaceri, care a câştigat notorietate şi prestigiu la nivel local şi naţional. Firmele premiate la Topul județean participă la alcătuirea clasamentului național, din care în acest an, 19 firme din județul Hunedoara sunt situate pe prima poziție. Acestea sunt:

ADVANCED COMPOSITES CONSTRUCTIONS SRL
BOSCO AMICO SRL
CHARPATIAN EXPLORATION SRL
CLETOROM SRL
COREPIA HIDROLIC SRL
DIACOSTAMPET SRL
EDOROM METAL SRL
GILEX PROD SRL
GIULY TAPITERIE SRL
INGECO SRL
LABORATOARELE FARES BIO VITAL SRL
MARMOSIM SA
MIP SHOP MOB SRL
NOVA TRUST GENERAL SRL
PARAPHARM SRL
SARMISMOB SA
STONE CONECT SRL
TOMSILVANIA SRL
UNICONF TEXTIL SRL

Invitați speciali ai evenimentului, care s-a desfășurat sub sloganul „Transformare prin digitalizare”, au fost tinerii minunați de la RobotX și RavenTech Hunedoara. Elevi ai Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara, aceștia spun despre ei că sunt determinați să aducă „viitorul mai aproape, crescând o generație capabilă să rezolve problemele majore ale lumii”.

„În școala noastră avem o îndelungată tradiție în antrenarea tinerilor pentru rezolvarea de probleme reale din știință și tehnologie. Activăm într-un club tehnico-științific, Fizitec, pentru promovarea descoperirii și inovării. Munca noastră este recunoscută de numeroase premii, inclusiv la nivel mondial și medalii de aur la târguri internaționale de inventică. Suntem interesați de domenii diverse: fizică aplicată, generarea energiei electrice prin metode neconvenționale, dispozitive inteligente, echipament de laborator, astronomie, CAD-CAM, robotică.

În 2016, ONG-ul „Nație prin Educație” a adus în România competiția internațională de robotică FIRST Tech Challenge, dedicată elevilor de liceu. Ne-am implicat imediat, constituind echipa RobotX Hunedoara, care de atunci activează neîntrerupt, concepând și concurând cu roboți în conformitate cu regulile acestei competiții.

În 2018 am reprezentat România la competiția mondială FIRST Global Challenge, desfășurată în Mexico City, cu participarea a peste 160 de țări. Am obținut 5 medalii de aur, inclusiv cea mai importantă, Albert Eintein Award, pentru Excelență Internațională.

Succesul nostru a inspirat numeroși elevi care s-au alăturat acestui tip de competiție. Am constituit încă o echipă FIRST Tech Challenge, RavenTech Hunedoara (care s-a numit inițial RobotY), și două echipe de FIRST LEGO League, dedicate elevilor de școală primară și gimnaziu”, spun tinerii de la RobotX și RavenTech Hunedoara.

În toamna anului trecut aceștia au reprezentat din nou România la competiția mondială FIRST Global Challenge, desfășurată remote și dedicată rezolvării problemelor generate de pandemie. Au obținut din nou medalie de aur, cu pachetul lor de soluții Health4Everyone.

 

blank

Evenimentul s-a încheiat cu un recital extraordinar al trupei Amedeus.

Vezi AICI care au fost cele mai performante firme din județul Hunedoara, în funcție de domeniul în care activează.

blank

blank blank blank blank blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *