fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

INTERPOL cere ajutor pentru identificarea a 22 de femei moarte, despre care se presupune că ar fi din Europa de Est

Interpol cere ajutorul public al oamenilor din întreaga Europă, pentru ca Germania, Olanda și Belgia să poată rezolva 22 de crime comise în ultimii ani. Cadavrele au fost descoperite în cele trei țări între octombrie 1976 și august 2019, iar pistele anchetate până acum nu au dus la niciun rezultat.

„Cele mai multe dintre cele 22 de victime au murit în mod violent, iar unele au fost, de asemenea, abuzate sau înfometate înainte de a muri. În parte pentru că femeile provin probabil din alte țări decât cele în care au fost găsite, identitatea lor nu a fost încă stabilită. Este posibil ca trupurile lor să fi fost lăsate în țările noastre pentru a împiedica investigațiile penale”, au declarat Carina van Leeuwen și Martin de Wit într-un comunicat al poliției olandeze.

„Dacă vă amintiți un prieten, membru al familiei sau coleg care a dispărut brusc, vă rugăm să aruncați o privire și să contactați echipa națională de poliție relevantă prin formularul de pe fiecare pagină, dacă aveți informații despre oricare dintre ei”, se arată pe site-ul INTERPOL.

Imaginile pot fi consultate AICI.

„Toate pistele pentru rezolvarea acestor ‘cold cases’ au fost (deja) abordate. Anchetele se află într-un punct mort şi noi sperăm că atenţia publicului va permite avansarea lor”, a explicat Francois-Xavier Laurent, responsabil al bazelor de date ADN la Interpol, potrivit Agerpres.

Fișele de date despre femeile ucise indică și arată obiecte pe care le aveau asupra lor, reconstrucții faciale, dar și alte detalii care ar putea fi relevante pentru persoanele care le cunosc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *