fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Hirotonia noului Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei va avea loc duminică, la catedrala din zona Opera. 20 de ierarhi din Sfântul Sinod vor fi prezenți la Deva

Slujba de hirotonie a noului Arhiereu-vicar al Episcopei Devei și Hunedoarei va avea loc duminică, 19 februarie, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, din zona Opera, din Deva. Noul Arhiereu-vicar este Arhimandritul Gherontie Ciupe, Vicar administrativ eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, care va purta titulatura de Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul.

„Duminică, 19 februarie 2023, începând cu ora 9.00, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului (Opera) din Deva, se va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, sub conducerea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un ales sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, se va săvârși Sfânta Taină a Hirotoniei Preacuviosului Părinte Arhimandrit Gherontie Ciupe în slujirea de Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, cu titulatura Hunedoreanul.

Accesul în sfântul lăcaș va fi permis tuturor credincioșilor, în limita locurilor disponibile, iar slujba se va transmite și la demisolul Catedralei Adormirea Maicii Domnului din Deva.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfânta Liturghie arhierească va fi transmisă în direct de Trinitas TV, Televiziunea Patriarhiei Române.

La acest moment de sărbătoare, îndemnăm clerul, monahii și credincioșii hunedoreni să înalțe smerită rugăciune la Tronul Preasfintei Treimi, cerând Atotmilostivului Dumnezeu să dăruiască ierarhilor noștri, Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și noului Arhiereu-vicar, ani binecuvântați, cu sănătate și rodnicie în propovăduirea Evangheliei, spre folosul și propășirea duhovnicească a bunilor creștini hunedoreni!”, se arată într-un comunicat de presă al Episcopie Devei și Hunedoarei.

Biroul de presă al Episcopiei Devei și Hunedoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *