fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(GALERIE FOTO) Lucrările de la pistele de biciclete și trotuarele de pe bulevardul Decebal, din Deva, încep să prindă contur

Lucrările pe fonduri europene pentru construirea traseului pentru bicicliști de pe Bulevardul Decebal, Bulevardul 22 Decembrie și zona adiacentă încep să prindă contur. În zona Deva Mall și cea a pieței agroalimentare muncitorii au finalizat turnarea betonului, iar peste stratul de nisip au început montarea pavelelor.

Proiectul prevede construirea pistelor pentru biciclişti dar și reabilitare și construcţii trotuare, instalații electrice și iluminat public, sistem de telegestiune a iluminatului stradal, achiziţionarea şi instalarea de rastele pentru parcarea bicicletelor, camere de supraveghere video, achiziţionarea şi instalarea sistemului de închiriere biciclete (inclusiv biciclete), instalarea echipamentelor pentru contorizarea numărului de pietoni/biciclişti care utilizează pista şi spaţiul pietonal nou creat și realizarea și amenajarea de noi spații verzi.

Toate trotuarele care vor fi reabilitate prin acest proiect își vor schimba complet înfățișarea, comparativ cu felul în care arătau înainte.

blank

Deși lucrările crează un disconfort oamenilor și persoanelor juridice din zonele reabilitate, la final, zona va fi total schimbată.

„Înțeleg nemulțumirea firească a oamenilor din zonă, dar la final vor vedea și vom vedea cu toții că a meritat efortul. Urmăresc cu atenție evoluția lucrărilor”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Proiectul are o valoare de 3,2 milioane de euro, este finanțat din fonduri europene și face parte din Planul de Mobilitate Urbană al Municipiului Deva.

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna februarie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *