fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(FOTO-VIDEO) Inundații în comunele Baia de Criș și Vața de Jos. 130 de hectare de teren sunt sub ape

Ploile din ultimele zile au făcut ca râul Crișul Alb să iasă din matcă. 130 de hectare de teren au fost inundate în zona Bradului, iar astăzi prefectul județului și șeful ISU Hunedoara au mers în comunele Baia de Criș și Vața de Jos.

La această oră, Crișul Alb este încă sub alertă hidrologica de viituri.

„În aceastã dupã-amiazã, în contextul avertizãrii hidrologice COD PORTOCALIU valabila pentru bazinele hidrografice Crisul Alb și Jiu, inspectorul șef al ISU Hunedoara, lt.col. Alin Nasta, s-a deplasat împreună cu prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, în comunele Baia de Criș și Vața de Jos, pentru o acțiune de recunoaștere și informare în teren, în zonele recent afectate de fenomenele hidrologice care au cauzat inundații pe aproximativ 130 de hectare de teren arabil.

Din fericire, gospodăriile localnicilor nu au fost afectate.

La acțiunea de recunoaștere în teren au participat și reprezentanți ai Administrației Bazinale de Ape Crișuri și ai autorităților locale din cele două comune.

Județul Hunedoara se află sub avertizare hidrologică COD PORTOCALIU până mâine, 20 ianuarie 2023.

Echipajele de intervenție ale ISU Hunedoara continuã monitorizarea situatiei hidrologice si sunt pregătite să intervină în orice moment dacă situația o va impune.

Totodatã, având în vedere avertizările primite, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul ISU Hunedoara, completată cu specialiști ai SGA pentru a se urmãri permanent situația din teren.

În plus, pentru gestionarea eficientă a potențialelor intervenții generate de CODUL PORTOCALIU de inundații, ISU Hunedoara a dispus prealertarea fiecărei subunități de intervenție și pregătirea tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în astfel de situații”, se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara.

blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank

blank

Sursa foto-video:ISU Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *