fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Filiala numărul 1 a bibliotecii județene, complet reabilitată și modernizată (GALERIE FOTO)

Filiala numărul 1 a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a fost, astăzi, redeschisă iubitorilor de carte. Sediul și-a schimbat complet înfățișarea, fiind complet reabilitat și reamenajat.

Prezent la eveniment a fost și administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, Consiliul Județean Hunedoara fiind cel care a finanțat lucrările desfășurate aici.

„Cu sprijinul generos al Consiliului Județean Hunedoara, al președintelui Laurențiu Nistor și al administratorului public Costel Avram, care ne-a alocat fondurile, Filiala nr. 1 a bibliotecii județene, cu o înfățișare modernă, elegantă, așa cum se cuvine să arate o bibliotecă a secolului XXI, și-a redeschis porțile, ocazie cu care le mulțumim pentru întregul sprijin pe care îl acordă bibliotecii, pentru deschiderea permanentă manifestată față de proiectele culturale, față de activitățile și realizările instituției noastre.
Toți cei prezenți au avut bucuria și plăcuta surpriză să constate că noua înfățișare a filialei este cu adevărat primitoare, cu toate facilitățile necesare pentru crearea unei atmosfere de liniște și concentrare în universul cărților.
Lucrările care s-au executat sunt de o calitate deosebită, lucru remarcat și de oaspeții noștri, care au fost plăcut impresionați de modul în care s-a reușit „îmbrăcarea” acestei filiale în straie noi, moderne și elegante”, spune managerul Bibiliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Ioan Sebastian Bara.

În sediul reabilitat, totul a fost schimbat: de la gresie și faianță la tavanul fals, de la instalațiile electrice la cele sanitare, de la rampa de la intrarea în filială și pavajul scărilor exterioare la rafturile de la accesul liber și mobilierul de la Biblionet. Totul este nou și primitor, totul îi îmbie pe iubitorii de lectură, de carte, să treacă cu plăcere pragul acestei filiale ce pare că a renăscut.

„Suntem mândri să anunțăm redeschiderea oficială a sediului Filialei nr. 1 din Deva a Bibliotecii Județene «Ovid Densusianu» Hunedoara-Deva, după finalizarea cu succes a lucrărilor de modernizare. Această inițiativă a fost posibilă datorită angajamentului și sprijinului financiar al Consiliului Județean Hunedoara, sub conducerea președintelui Laurentiu Nistor. Investiția în cultura locală și în facilitățile culturale este esențială pentru dezvoltarea comunității noastre și pentru îmbogățirea vieții cetățenilor. Prin modernizarea acestei filiale a bibliotecii, ne asigurăm că locuitorii din Deva și din împrejurimi au acces la resursele culturale și educative de care au nevoie. Ne propunem să continuăm să investim în proiecte și inițiative care să sprijine și să încurajeze accesul la cultură pentru toți cetățenii noștri”, a spus administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Spațiul reabilitat găzduiește aproape 29.000 de volume din toate domeniile, calculatoare, accesibile utilizatorilor pe care îi așteptăm cu mare drag în noua ambianță de la sediul Filialei nr. 1 a bibliotecii județene.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva are cinci filiale de cartier, în municipiul Deva:

Filiala nr. 1 – Cartier Dacia, b-dul 22 Decembrie, bl. 41, parter
Filiala nr. 2 – in incinta Colegiului Național „Decebal” Deva, Centrul de Excelențã (intrarea de pe strada Andrei Șaguna)
Filiala nr. 3 – Grupul Scolar „Téglas Gábor”, str. Anemonelor, nr. 57A
Filiala nr. 4 – str. Uliţa Mare, nr. 115, Cristur
Filiala nr. 5 – „Colţul Chinezesc” – Deva Mall, etaj 2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *