fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Extinderea rețelei de canalizare din satul Peștișu Mare, aproape de finalizare

Lucrările pentru extinderea rețelei de canalizare din satul Peștișu Mare sunt aproape de finalizare. Proiectul finanțat din fonduri proprii ale S.C. Apa Prod S.A. are o valoare de 6.386.059,70 fără TVA, iar termenul de finalizare este 11 august 2023.

Prin investiția S.C. Apa Prod S.A., satul Peștișu Mare va avea o rețea extinsă de canalizare, pe o lungime de 5,6 kilometri, din care aproape cinci sunt deja realizați. Întreaga localitate va fi acoperită de acest proiect, excepție făcând drumul județean și strada 29, pe care sunt prevăzute racorduri în conducta de canalizare GRP DN 100mm, potrivit directorului general al S.C. Apa Prod S.A, Dorin Gligor.

„Deoarece există zone ce nu sunt acoperite de rețeaua de canalizare, este necesară extinderea rețelei în zonele respective, prin realizarea de cămine de vizitare, cămine de vane și racorduri la locuințele riverane. În anumite zone ale localității Peștișu Mare configurația terenului nu permite curgerea gravitațională a apei uzate și atunci este necesară pomparea apelor uzate menajere colectate. Până în acest moment au fost executate două stații de pompare, urmând ca în perioada următoare să se realizeze și cea de-a treia stație. De asemenea, au fost realizate 347 de racorduri dintr-un total de 390, în acest moment, 204 familii au încheiat contracte de racordare la serviciul de canalizare.
Se va implementa și un sistem integrat SCADA pentru supravegherea și operarea automată a sistemului de canalizare din aglomerarea Hunedoara”, a declarat directorul general al S.C. Apa Prod S.A, Dorin Gligor.

Peste o lună, lucrările din satul Peștișu Mare ar trebui să fie finalizate. Cu toate că operatorul care a desfășurat acest proiect a întâmpinat dificultăți, acesta a dat asigurări că lucrarea va fi gata la termenul stabilit în contract.

„Investiția se execută în condiții destul de dificile, pânza de apă freatică este foarte ridicată, sunt zone cu umplutură masivă din halda de zgură și zone cu structură stâncoasă, dar și străzi înguste pe care a fost necesară săparea tranșeelor pentru montarea conductelor la adâncimi mari. Toate acestea au condus la o durată mare a execuției.
Lucrările de la Peștișu Mare au ca termen de finalizare data de 11 august 2023. Constructorul a dat asigurări că deși a întâmpinat dificultăți lucrarea va fi finalizată în termenul prevăzut. Trebuie să precizez că pentru strada 25, luni, 17 iulie, se va semna contractul deservit conform condițiilor din acordul contractual. Această investiție va aduce beneficii întregii comunități”, a mai declarat directorul al S.C. Apa Prod S.A, Dorin Gligor.

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *